SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En İyi En Yüksek Hastalığı Var"

0
Güncellendi - 2016-03-22 22:23:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisinin başlattığı “Medya Bağımlılığı” projesi kapsamında bu hafta Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir aradaydı.

Metin Emiroğlu Anadolu Lisesinde yapılan konferansa sunumlarını yapmak üzere Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi Merve Kandazoğlu, Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi müdürü Metin Benli ve Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

Gençlik Meclisi üyesi Merve Kandazoğlu, telefon sözcüğünün nereden geldiğini, telefonun buluş sürecini ve günümüze kadar telefonun gelişimi hakkında bilgiler verdi. Eskiden telefonun daha az kullanıldığından ve sadece iletişim amaçlı kullanıldığını, günümüzde ise artık iletişimden daha fazla farklı şeyler için kullanıldığından bahsetti.

Merve Kandazoğlu, “Teknolojik cihazları sürekli gelişti ve bu gelişim cep telefonlarına da yansıdı. Sadece büyüklüğü değil, teknolojik özellikleri de büyük bir ivme ile ilerliyor ve telefonlara ulaşılabilirlik oranı da arttı. Ülkemiz de cep telefonun kullanım oranı %93 gibi bir orana ulaştı. Bu oran hem kentsel hem de kırsal alanda eşit miktarda. Bu yaygınlaşmanın da beraberinde getirdiği sorunlar var. Özellikle gençler arasında en iyi ve en yüksek modele sahip olma gibi bir hastalık var.” dedi.

Kandazoğlu, “İnsanlara artık her şekilde ulaşılabilirliğin günümüzdeki en büyük sorunlardan biri. Cep telefonların artık insanların özgürlüklerini kısıtlıyor ve telefondan uzaklaştığımız zaman sadece kendimiz olarak kalıyoruz ve telefon desteğinin sağladığı yararlardan uzaklaşmış oluyoruz buda çeşitli sorunlara neden oluyor.” dedi.

Bizi bağımlı yapan şeyin aslında cep telefonu olmadığını ve eskiden de cep telefonu olduğunu aslında bizi bağımlı yapanın cep telefonundaki uygulamalar olduğunu söyleyen Kandazoğlu, “Cep telefondaki kullandığımız programlardan dolayı aslında kültürümüze uymamasına rağmen çok fazla özel hayatımızı herkesin önüne seriyoruz. Her anımızı fotoğraflayıp sosyal paylaşım sitelerinde paylaşıyoruz ve tanıyıp tanımadığımız herkesi özel hayatımızda söz hakkı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Cep telefonun bağımlılık kriterlerinden bahseden Kandazoğlu, uyuduğumda cep telefonu ulaşabileceğim yerde mi? Saate bakma ihtiyacını neden sadece cep telefondan bakarak gideriyorum? Ben uyurken mesaj geldi mi? Sık sık cep telefonu melodimi değiştirmeli miyim? Cep telefonum her zaman yanımda olmalı mı? Kendimi kötü hissettiğimde cep telefonumu kullanmak bana iyi gelir mi? gibi durumları yaşıyorsak o zaman cep telefonu bağımlısı olduğumuzu söyledi.

Konferansın sonunda Metin Emiroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri Gençlik Meclisi Merve Kandazoğlu’na cep telefonu bağımlılığı ile ilgili çeşitli sorular yöneltip sunumlarından dolayı teşekkür ettiler.

Bülten

307156ee-3313-48a8-942c-91c5846b4fe0

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız