SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Kayısı Yarışması Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-07-01 16:48:39
En İyi Kayısı Yarışması Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

  • Kayısı Festivali iptal edilmesine karşın, "En İyi Kayısı Yarışması" iki türde yapıldı. İki türde 202 üreticinin katıldığı yarışmanın birincileri Eskimalatya ve Kale'den..

Ülkede son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle, 27-29 Temmuz'da yapılması planlanan Kayısı Festivali ve Fuar iptal edilirken, bu kapsamda organize edilen ve kayısı hasat döneminde Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı türlerinde yapılması planlanmış olan En İyi Yaş Kayısı yarışması 30 Haziran akşamı gerçekleştirildi, en iyi kayısıyı yetiştiren üreticiler ödüllendirildi.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, dünya kayısı üretiminde Malatya'nın çok önemli bir konumda olduğunu söyledi.

Çiftçi kazanınca ülkenin ve devletin de kazandığını belirten Toprak, "Herkes kayısının belli bir noktaya gelmesi için uğraş veriyor. İlimiz için önemli olan kayısının kalitesinin ve pazarlama arayışlarının arttırılmasıdır. Kayısının endüstrileşmesi, ürünün çeşitlendirilmesi ve kıymetlendirilmesi çok önemli" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ülkede yaşanan terör olayları sebebiyle Kayısı Festivalinin iptal edildiğini belirterek, Malatya Valiliğinin desteği ve Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün katkısıyla üreticilerin ürünlerini tanıtmak için geleneksel En İyi Yaş Kayısı Yarışmasını yaptıklarını kaydetti.

Kayısıda iyi noktalara gelindiğine değinen Çakır, "Kayısıyla ilgili çok çalışmamız lazım, sürekli araştırma geliştirme çalışmaları, ürünün kalitesini yükseltme, yeni pazarlar bulma ile kayısının tüketimini arttıracak yeni çalışmaların yapılması lazım. Bu yarışma sadece bunlardan bir tanesi. Çiftçilerin ürünlerine kıymet verildiğini, ne kadar güzel ürünlerin yetiştirebildiğini, farklı üreticilere de örnek olması adına da güzel bir yarışma oldu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardında 202 üreticinin katıldığı yarışmada, jüri üyeleri tarafından Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı kayısı çeşitlerinden en iyi kayısılar belirlendi ve yetiştiren üreticiler ödüllendirildi.

İki kategoride dereceye girenler şunlar:

Kabaaşı Türü

1-Bülent Tok (Eskimalatya)

2-Ali Olgun (Doğanşehir-Yuvalı Köyü/ Mahallesi)

3-Şerif Aldemir (Kale-İkizpınar Köyü/Mahallesi)

Hacıhaliloğlu Türü

1-Yaşar Özbay (Kale-Bent Köyü/Mahallesi)

2-Vehbi Özbay (Kale-Bent Köyü/Mahallesi)

3-Hasan Olgun (Doğanşehir-Yuvalı Köyü/ Mahallesi)

Birincilere 3'er tam altın verildi, ikincilere 2'şer tane tam altın, üçüncülere ise 1'er tane tam altın ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.

Dereceye giren üreticilere ödüllerini Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi ve Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Sabri Akın verdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

kysı

kys2

kys3

ksy

kys1

kys6

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ALİ (7 yıl önce)
    Çok güzel ürünler,üreticinin yüzünün gülmesi daha güzel olur.Malatya bulunmaz eşin.
    0
    0
    Yanıtla