SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Kayısılar Seçildi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da en iyi yaş kayısı yarışması yapıldı.

Bu yıl 18'ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali etkinliği içerisinde yer alan En İyi Yaş Kayısı Yarışması Hacıhaliloğlu ve Kaba Aşı türlerinde yapıldı.

Mişmiş Park Fuar alanındaki yarışmada konuşma yapan Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, 7 milyon 400 bin kayısı ağacı bulunduğunu, kayısı'dan yılda 300 milyon dolar civarında döviz girdisi sağlandığını bildirip, bu yıl dondan zarar gören üreticilmere toplam 89 milyon 789 bin TL destek ödemesi yapılacağını vurguladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da konuşmasında, don'dan zarar gören üretilere yaklaşık 90 milyon TL ödeme yapılacak olmasında emeği geçenlere teşekkür edip, kayısı üreticisinin ekonomiye sağladığı katkıları anlattı.

Emlak İşleri Müdürü kadrosunu işgal edip belediye başkan yardımcılığına vekalet eden Abuzer Kabakaş ise, kayısı fuarı ve festivalinin önemini anlatıp, kayısı yarışmasının da bu kapsamda yapıldğını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra dereceler açıklandı.

Hacıhalioğlu yarışmasında Doğanşehir ilçesinden Yıldız Sarıtaş birinci, Darende'den Mahmut Geçer ikinci ve Akçadağ'dan Turabi Genç üçüncü oldu.

Kabaaşı dalında ise,Doğanşehir ilçesinden Hasan Yılmaz birinci, Akçadağ'dan Mahmut Yavuz ikinci ve yine Akçadağ'dan Abdullah Yuka üçüncü oldu.

Dereceye girenlerin ödüllerini, Vali Yardımcısı Enver Erdem, Belediye Başkanı Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Malatya Belediyesi Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı ve diğer yetkililer verdi.

Toplam 177 üreticinin katıldığı yaş kayısı yarışması sonunda, her iki kategoride dereceye girenlerin birincilerine 3'er Cumhuriyet Altını, ikincilere 2'şer Cumhuriyet Altını, üçüncülere 1'er Cumhuriyet Altını, 4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. olanlara ise birer çeyrek altın verildi. Dereceye giremeyen tüm katılımcılara da Budama Seti hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız