SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Kiraz Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:25:36
En İyi Kiraz Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt 21. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali sona erdi. Katılımcılardan büyük ilgi gören etkinlikler vatandaşlardan tam not aldı. Kiraz yarışması, konserler, cirit ve okçuluk gösterileri, karakucak güreşleri ve futbol turnuvası, spor gösterileriyle iki gün dolu dolu etkinlikler gerçekleştirildi. Festival boyunca 956 sporcu etkinliklerde mücadele etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Her yıl festival etkinliğimizi genişleterek ve geliştirerek yapıyoruz. Üç farklı başlıkta toplayarak, kültür, kiraz ve spor başlıkları altında çeşitli etkinlikler düzenledik. Emeği geçenlere katılımcılara katkıda bulunanlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DÜNYANIN EN GÜZELİ SEÇİLDİ”

En kaliteli kiraz ve en güzel bahçe seçildi. 

Başkanlığını Bedin Kılınç’ın yaptığı Suat Cantürk, Nedim Gültekin ve Yusuf Bayındır’ın yer aldığı Jüri Heyeti, teknik değerlendirmelerden sonra en iyi ve bakımlı bahçe ile 20 çeşit kiraz arasından ilk dört belirlendi. Yapılan değerlendirmelerden sonra en iyi ve bakımlı bahçe yarışmasında birinciliği 91.75 puanla Ayhan Gülfırat kazanırken, ikinci 84.75 puanla Ufuk Topaloğlu, üçüncü 84.50 puanla Musa Taşdemir oldu.

En iyi kiraz yarışmasında ise ilk sırayı 98 puanla Abdullah Şirin alırken, ikinci 93.75 puanla Nagehan Budak, üçüncü 92 puanla Fatma Şalvarcı, dördüncü ise 92 puanla Metin Şalvacı oldu.

“KAHRAMAN KAVUK 2016 YILI GÜREŞ AĞASI OLDU”

Yeşilyurt Fahri Nalbant Karakucak Güreşleri sırasında gelecek yılın Güreş Ağası seçimi yapıldı. Açık artırma usulüyle yapılan ağalık seçiminde 40 bin TL vereceğini vadeden işadamı Kahraman Kavuk, 2016 yılının Güreş Ağası oldu. Vali Süleyman Kamçı, Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Kahraman Kavuk’u kutladı. Kahraman Kavuk, Adil Nalbant ile birlikte halkı selamlayarak “Güreş Ağası” için ayrılan özel bölümde güreşleri bir süre takip etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Karakucak Güreşlerinin yaşaması ve yaşatılması için ekonomik anlamda destek sağlayan bu yılki Güreş Ağası Adil Nalbant ile 40 bin TL ile ağalık seçimini kazanan Kahraman Kavuk’a teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız