SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Kiraz Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde en iyi ve bakımlı kiraz bahçesi ile en iyi kiraz meyvesi yarışması yapıldı.

15. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği çerçevesinde ilçedeki Atılgan Parkı'nda düzenlenen en iyi ve bakımlı kiraz bahçesi ile en iyi kiraz meyvesi yarışmasına 32 üretici katıldı. Tarım Müdürlüğü görevlilerinin juri üyeliklerini yaptığı yarışmada jüri üyeleri, dereceye giren kirazları belirlemede oldukça zorlandı.

Yarışma öncesinde konuşmalar da yapıldı. AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, konuşmasında Yeşilyurt ilçesinin adeta cennet gibi bir ilçe olduğundan söz edip, kirazın ilçeye sağladığı katkıları anlattı.

Yeşilyurt Kaymakamı Erkan Bulgan da konuşmasında Kiraz Üreticileri Birliği'nin oluşturulması halinde pazarlama sorunun çözüleceğine dikkat çekerek, üreticilerin de kaliteli kiraz bahçeleri oluşturmaları için teşvikten yararlanmalarını önerdi. Tören alanına asılan Atatürk'ün, "Milli ekonominin temeli ziraattı sözünü gösteren Kaymakam Bulgan, Yeşilyurt'un meşhur dalbastı kirazının ilçe ekonomisi için önemini anlattı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise Yeşilyurt Belediyesi'nin kuruluşunun 100. yılında 15. Kiraz, Kültür ve Spor Şenliği'ni düzenlediklerini hatırlatıp, iki gün sürecek olan şenliğin ilçenin, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden gelişmesine katkısını bildikleri için, önceden maddi sorunlar nedeniyle yapmamayı düşündükleri şenliği, konseri bir güne indirip yaptıklarını dile getirdi.

Tarım İlçe Müdürü Ergin Çolakoğlu'nun konuşmasından sonra ise en iyi ve bakımlı kiraz bahçesi ile en iyi kiraz meyvesi yarışması sonuçları açıklandı.

En iyi ve bakımlı kiraz bahçesinde Ahmet Danacı birinci olurken, en iyi kiraz meyvesi yarışması sonunda ise ilk 3 dereceyi Tayfun Bağdatlı, İhsan Dardağ ve Mülhan Berber elde etti. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız