SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Kiraz Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'nde 17. Kiraz Kültür ve Spor şenlikleri kapsamında "En iyi kiraz" ve "En iyi kiraz bahçesi" yarışması düzenlendi.

En güzel kiraz ve en güzel kiraz bahçesi yarışmasına; Kaymakam İlhan Abay, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İstanbul Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Mehmet Zeki Akıncı, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Yeşilyurt İlçe Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz'ın yanı sıra iş adamları ve üreticiler katıldı.

Yarışma öncesinde bir konuşma yapan Yeşilyurt İlçe Kaymakamı İlhan Abay, "Üreticilere emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gelecek yılki şenliklerimiz daha da güzel olacak" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, dinç kalmasını kiraza borçlu olduğunu ifade ederek, "Kirazı Allah bize nasip etmiş. Bizim görevimiz bu meyveyi, teşvik ve tedbirle çoğaltarak gelecek kuşaklara geçim kaynağı olarak aktarabilmektir" diye konuştu.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül de, kirazın çok kıymetli bir meyve olduğunu kaydederek, "Yeşilyurt'ta kiraz yetiştiriciliği yapan 850 çiftçimizin toplam kiraz ağacı 45 bin civarında olup, bunların 34 bin adedi verim çağındadır. Kirazın fiyatı 4,5 TL civarında olup, ilçe ekonomisine bu yıl 2,5 milyon TL'lik bir katkısı olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışma sonuçları açıklandı. En iyi kiraz bahçesi dalında; Kuşdoğan Köyü'nden Kasım Yasılak birinci, Gündüzbey'den Ahmet Danacı ikinci, Gündüzbey'den Mete Selçuk üçüncü oldu. En iyi kiraz meyvesi dalında; Yeşilyurt ilçesinden Abdullah Taşdemir birinci, Ali Balcı ikinci, Suat Savım üçüncü oldu.

Dereceye giren üreticilere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız