SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Kirazlar Seçildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:18
En İyi Kirazlar Seçildi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesi’nde bu yıl 19. Kiraz Kültür ve Spor Festivali kapsamında En İyi Kiraz Yarışması ile En İyi ve Bakımlı Kiraz Bahçesi Yarışması yapıldı.

Yeşilyurt merkezindeki Güreş Sahası’nda gerçekleştirilen En İyi Kiraz Yarışmasına 31 adet üretici katılırken, En İyi ve bakımlı Kiraz Bahçesi Yarışmasına ise 8 bahçe sahibi katıldı.

Yarışmaların finali için düzenlenen törende konuşan Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Osman Solmaz, “Kirazın kalitesini arttırarak, kendini ispatlayarak, üretim artmaktadır. Geçen yıl Yeşilyurt ilçemizde sadece 7 bin kiraz fidanı dikildi. Her geçen yıl kiraz üretiminde ülkede söz sahibi olacağız” dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin ise “Yeşilyurt ilçemizde 3 bin 500 dekar alanda kiraz üretimi yapılmakta ve 2013 yılında kiraz üretimi yaklaşık 800 ton olarak tahmin edilmektedir” açıklamasını yaptı.

Yeşilyurtlular Derneği Başkanı Zeki Akıncı, festivale katılan ve destek veren herkese teşekkür ederek, daha çok ve daha kaliteli kiraz üretimi beklediklerini ifade etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise, ilçede önemli bir üretime sahip olunan kirazın tanıtımı ve kalitesinin daha da arttırılması için festivali kiraz adına düzenlediklerini söyleyerek, “Kiraz’ın çok önemli sağlık yararları var. Biz 1950’lili yıllarda başladığımız kiraz üretimini bugün dünyaya tanıtmak için şenlik yapıyoruz. Şenliğin temelinde kiraz ve tanıtımı vardır” diye konuştu.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da kirazın tanıtımı ve ilçede sıla ile gurbetin buluşturulmasında önemli bir etkinlik olan festivale destek verenler ile kiraz üretimi yapan çiftçilere teşekkür etti.

En İyi Kiraz Yarışmasında 31 çiftçi katılırken, yapılan değerlendirme sonucunda İsmet Sarıbaş birinci, Mehmet Deniz ikinci, Suat Özyavuz üçüncü ve Mesut Toros ise dördüncü oldu.

Toplam 8 kişinin katıldığı En İyi ve Bakımlı Kiraz Bahçesi Yarışmasında ise Ahmet Danacı birinci, Çağdaş Küçükkuş ikinci ve Şükrü Berktaş ise üçüncü oldu.

Yarışmada derece alanlara altın ve çeşitli hediyeler verilirken, Yeşilyurtlu çok sayıda firma ise çeşitli hediyelerle destek sağladı.

Yarışmaya getirilen kirazlar Ankara’ya çeşitli kurumlara hediye olarak gönderilecek.

"ANILARLA YEŞİLYURT" SERGİSİ..

Bu arada Yeşilyurt İlçesi’nin çok eski fotoğraf karelerinin bir araya getirilmesi ile oluşturulan ‘Anlarla Yeşilyurt’ adlı sergi açıldı.

Yeşilyurt İlçesi’nde bu yıl düzenlenen 19. Kiraz Kültür ve Spor Festivali kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler arasında ‘Anılarla Yeşilyurt’ adlı fotoğraf sergisi ilçe merkezindeki park içerisinde açıldı.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile birlikte davetlilerin açılışını yaptığı sergide, Yeşilyurt İlçesi ile ilgili çok eski kareler yer aldı. İlçenin eski sosyal, siyasi ve kent gelişimini yansıtan kareleri Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, davetlilere anlattı.

Sergide 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ilçeyi ziyaretini yansıtan karelerde yer aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız