SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En İyi Malatyalı Aslanoğlu'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:53:15
'En İyi Malatyalı Aslanoğlu'
A- A+ PAYLAŞ

Habertürk Gazetesi Yazarı Serpil Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de görev yaparken 16 Mayıs günü geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat eden hemşehrimiz Ferit Mevlüt Aslanoğlu için geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Avcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılan anma toplantısındaki izlenimlerini yazdı. 

Gazetenin 27 Haziran 2014 tarihli nüshasında yayımlanan ve ‘En İyi Malatyalı Mevlüt Aslanoğlu’nu Anılarla Andılar başlıklı yazıda, sözkonusu toplantıda F. Mevlüt Aslanoğlu’na ilişkin düşünce ve duygularını dile getiren AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ANAP İktidarı döneminin Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu, İHKİB Başkanı ve F. Karagümrük Spor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş’in konuşmalarından kesitler verildi. 

Habertürk Yazarı Serpil Yılmaz’ın yazısı şöyle: 

"Kelimeler boğazında düğümlendi, gözyaşlarını tutamadı; toplantının sonunda 'Malatya'da bir kamu yatırımına Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun adı verilecek' dedi... 

Bu sözler, CHP İstanbul Milletvekili F. Mevlüt Aslanoğlu'nun vefatının 40. gününde, CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’nin ev sahipliğinde düzenlenen anma toplantısının anı aktarıcılarından AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'e ait. 

CHP'den 22. ve 23. dönem Malatya'dan, 24. dönemde ise İstanbul 3. Bölge'den Meclis'e giren yol arkadaşı Aslanoğlu'nu "hümanist" kişiliği ile tanımlayan CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, kürsüye çıktığında Avcılar Yeşilkent'te "Ferit Mevlüt Aslanoğlu Meslek Lisesi" kurulacağının haberini veriyordu. Eski bakanlardan Metin Emiroğlu, "Hizmet odaklı siyaset anlayışına" vurgu yaptığı Aslanoğlu'nu "Çarıklı siyasetçiyim" diyen CHP'nin eski politikacılarından Kasım Gülek'e benzetiyordu. 

Çoğunu kendisinden dinlediğim "siyasetçinin el kitabına" girmesi gereken öyle çok anı aktarıldı ki… İşte seçtiklerim... 

AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz: AK PARTİ GRUBUNDAN 252 MİLLETVEKİLİ BANA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ 

Her siyasetçinin örnek alması gerekir. Meclis'te 7 yıl, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2 yıl birlikteydik. Komisyona girerken bana 'Ömer Faruk, şu konuda bakana yükleneceğim, sen biraz dışarı çık' derdi. Ben de öyle yapardım. Komisyonda derdini anlatır. Sonra ben bakana gidip "Malatya'da zor durumda kalıyoruz, ödenek vermemiz lazım" derdim, o işi hallederdik. Kemal Unakıtan (Dönemin Maliye Bakanı), kendisine 'Ömer Faruk'un oluru ile gel' demiş. Bir keresinde Unakıtan'a kayısı göndermiş, (Herkese gönderirdi) üzerine de 'Ömer Faruk'un oluru alındı' diye not yazmış. Parti Grubu'nda 313 kişiyiz, 252 kişisi 'Hemşerin çok iyi insandı, başın sağolsun’ dedi

Malatya CHP Milletvekili Veli Ağbaba: RAKİPTİK AMA İLK GELEN OYDU

Onu iki kelime iyi anlatıyor: Baba ve sevgi. Herkes ona 'Baba' derdi. Malatya'da engellilerin dostuydu. 1999 - 2002 döneminde Meclis'e girememişti ama Malatya'ya sayısız yatırım yaptı. Malatya milletvekillerinin işini zorlaştırdı. Her hafta Malatya'ya gelirdi. 10 kişi ile dolaşırken göremezdiniz, hep yalnız dolaşırdı. 1999 seçimlerinde ikimiz de adaydık, ben adaylığını engellemek için Ankara'ya giderken, Akpınar yolunda çok feci bir kaza geçirdim. Kaza yerine ilk gelen oydu. Türkiye en iyi Malatyalısını kaybetti

MİAD Başkanı Yunus Akdaş: EL SÜRMEDEN TRİLYONLUK YARDIM YAPTI 

Farklı bir modeldi; hiç kırılmaz, darılmazdı. Güvenliği en yüksek derecedeydi. Malatya'da bir yatırım yapılacağı zaman, faturayı gönderirdi. Kaymakamlık ve valiliğe yardımın listesini teslim ederdi. Eline para değmeden Malatya'ya trilyonluk yatırımlar yaptı, iş çözmekten mutlu olurdu

İTKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: BENİM İÇİN DE OY İSTEDİ

Ben DYP'den, o CHP'den adaydı. 'Şuraya gittim, oradan bana oy çıkmaz, sana vermelerini söyledim' derdi. Sonra oraya gittiğimde, aynısını duyardım. 7160 üniversite öğrencisinin kaderini değiştiren yasanın geçmesine neden oldu. Cenazesine onlardan tanıdığım 18 aile gelmişti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş: ÜSTAD KİRVEMDİ

Üstad kelimesini onun kadar hak eden görmedim. Bankacılık günlerimizden anlatayım: Avcılar Şubesi'nin ilk müdürüyken, büyük bir firmayı ticari çeklerini kendisine vermeleri için ziyarete gidiyor 'Olmaz' diyorlar. O da başka bankalardan çeklerini alıp, tahsilatın kendi şubesine dönmesini sağlayan bir teknik uyguluyor. O büyük firma, halen bu şubenin müşterisi. 'Gidemediğin, göremediğin müşteri senin değildir' derdi. Herkesin telefonu yeni olurdu, onunkinin tuşları erirdi. Hem dostumu, hem de kirvemi kaybettim

CHP eski milletvekillerinden kuzeni Yüksel Çengel, hemşerisi ve yazar Vahap Munyar'ın gönül sayfalarına giren Aslanoğlu'ndan anılarla gece tamamlanıyor. 

Ağır yük ailede... 

Taziyeleri kabul eden eşi Mürvet, kızı İrem, oğlu Erdem Aslanoğlu ile torunları ömür boyu onur duyacakları bir mirasın taşıyıcısı olacaklar!.. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız