SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En İyi Onlar Anlattı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da öğrenciler arasında düzenlenen aşı ile ilgili resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi.

Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin, "Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içinde 4. aşı haftası nedeniyle ilköğretim okullarında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül töreni için bir aradayız. Avrupa Aşılama Haftası faaliyetleri kapsamında 20-26 Nisan 2009 tarihleri arasında 4. Avrupa Aşı Haftası etkinlikleri yapılmıştır. Bu etkinlikler çerçevesinde aşılama konusunda hafta boyunca farklı aktiviteler düzenlenmiştir. Bu aktiviteler kapsamında okullarda resim ve kompozisyon yarışması düzenlenmiştir. Düzenlenen yarışmada dereceye giren 1.,2. ve 3.öğrencilere ödül verilmesi kararlaştırılmıştır" şeklinde konuştu.

Aşı hakkında bilgi de veren Sağlık Müdürü Zengin, aşılamada yüzde 98'lere ulaştıklarını bildirip, şunları söyledi:

"Bağışıklama hizmetleri, bebekleri, çocukları ya da erişkinleri enfeksiyona yakalanma riskinin en yüksek olduğu dönemde aşılayarak bu hastalıklara yakalanmalarını önlemek amacıyla yürütülen önemli bir temel sağlık hizmetidir. Son yıllarda aşılama hizmetlerinde önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Rutin aşılama programına invaziv pnömokokal hastalık etkenine karşı konjuge pnömokok aşısı da eklenerek, rutin aşılama programı ile hedeflenen hastalık sayısı 11’e çıkmıştır. "Aşının önemini belirtmek için söylüyorum, 2008 yılında Malatya'da kızamık hastalığına rastlanmamıştır."

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da, aşının önemini anlatarak, "Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği içinde 4.aşı haftası nedeniyle ilköğretim okullarında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Sağlık Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aydın, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.Ergin Kutan, Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr.Perihan Alkan ve diğer yetkililer öğrencilere başarı belgesi ile çeyrek altın hediye ettiler.

4.aşı haftası nedeniyle ilköğretim okullarında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin isimleri ve okullar şöyle:

Resim yarışması; 1.Nursena Aluçluer (Beydağı İlköğretim Okulu), 2. Asya Sönmez (Beydağı İlköğretim Okulu), 3. Cevahir Kubat (Doğanşehir Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu). Kompozisyon yarışması; 1. Oğulcan Şahim (Hasan Varol İlköğretim Okulu), 2. Yeşim Akçakaya (Doğanşehir Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu), 3. İskender Polat (Doğanşehir Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız