SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En İyi Ülkelerden Birisiyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:55:20
A- A+ PAYLAŞ

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Malatya’da kampa girerek, doğal afetlere karşı tatbikat yapmaya başladılar. 

Malatya, Bingöl ve Elazığ UMKE ekipleri ile AFAD ekiplerinin de katıldığı 3 günlük kamp, Yeşilyurt ilçesinin Gündüzbey kasabasında başladı. İnönü Üniversitesi Arama kurtarma ekipleri de kampta bulundu. Dağlık alanda başlayan kampı Vali Vasip Şahin’de ziyaret ederek, çalışmaları izledi.

Sağlık İl Müdürü Nail Umay, Malatya’daki sağlık kurumlarında çalışan personellerin gönüllülük esası ile katıldığını ve Malatya’da eğitimlerinin tamamlayan 45 UMKE personelinin bulunduğunu belirtti. Umay, “UMKE ekiplerine doğal afetlerde zamanında, hızlı ve doğru müdahaleyi yapma becerilerini arttırmak için kampı düzenledik” dedi.

Vali Vasip Şahin ise, “Marmara Depreminde bu sıkıntı hat safhadaydı. Bu ihtiyaçlar Marmara Depremi sonucunda elde edilen tecrübeler ışığında karşılanmaya başladı. UMKE Sağlık Bakanlığı'nın güzel bir çalışması ile kuruldu. Biz belki 1999 depreminde acılar yaşadık ama, o acılar üzerinde boş durmadık ülke olarak. Güzel şeyler yaptık. Arama-kurtarma ekiplerimiz, aynı şekilde sivil teşkilatlarımızın paralel yapılanmaları da hem koordine içerisinde ve gerçekten de profesyonelce bu işin içerisine girdiler. Şu anda dünyada arama-kurtarma noktasında en iyi ülkelerden birisiyiz, hem personel bakımında, hem sayı bakımında ve hem de teçhizat bakımında” diye konuştu.

UMKE ekipleri, kamptaki tatbikatta önce dağlık alanda yaralı kurtarma çalışması yaptı. Ekipler ip üzerinden yaralıyı sedye ile indirme çalışması gerçekleştirdi.

UMKE ekipleri aynı anda ekip liderinin komutları ile hareket etmesini sağlamak için birlikte ip ile tuttukları tahtalara basarak yürüyüş yaptılar.

Vali Şahin’e gösterilen son tatbikatta ise, dar alanda kalan bir yaralıyı kurtarma çalışması yürütüldü.

Ekipler 3 gün süreyle kampta arama-kurtarma çalışmaları ile ilgili olarak tatbikatları gerçekleştirecekler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız