SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En İyisini Yapmaya Çalışıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Malatya yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Kız çocukları için okullaşma oranının AKP iktidarındaki çalışmalar sonucunda Malatya'da yüzde 100'lere yaklaştığını belirten Çalık, bunun yapılan milli eğitim yatırımlarıyla sağlandığını bildirdi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık, Milli Eğitim Bakanlığının yeni Malatya yatırımlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çalık, Malatya’daki tüm ilköğretim okullarının yapımı-tadilatı ve onarımları için bu yıl Valilik emrinde çıkarılan toplam ödeneğin 2 Trilyon 806 bin TL olduğunu da belirtti. Milletvekili Çalık açıklamasında şu anda inşaatları süren okullar hakkında bilgi verdi.

Öznur Çalık;
-Malatya Merkezde 24 derslikli iki lise,
-300 öğrencilik pansiyonu ile birlikte Yeşilyurt’ta 16 derslikli bir Anadolu Öğretmen Lisesi nin yapımlarının son sürat sürdüğünü belirtti.

Öznur Çalık, 2011 yılı programına alınan projelerin içeriğiyle ilgili de bilgi verdi. Bu kapsamda,
-Merkeze; 200 öğrencilik pansiyonu, spor salonu ve konferans salonuyla birlikte 16 derslikli bir Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi
-Merkeze 32 derslikli bir İlköğretim Okulu
- Doğanşehir’e 16 derslikli bir Anadolu Lisesi
projelerinin yatırım programına alındığının müjdesini verdi.

Ak Parti iktidara gelmeden evvel Türkiye’de ve Malatya’da kız çocukları için yüzde 79 larda seyreden okullaşma oranlarının son 8 yılda yüzde 100 lere yaklaşmasından büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Öznur Çalık, bu büyük gelişmenin gerçekleşmesinde, Türkiye’nin dört bir yanında daha çok okul ve daha çok pansiyon inşa edilmesinin büyük payı olduğunu söyledi.

Çalık, sözlerine şöyle devam etti :

“Ne yazık ki özellikle köylerimizde ve ilçelerimizde, mesafelerin uzaklığı sebebiyle kız çocuklarının okula gönderilmesinden vazgeçiliyor. Biz ne yaptık? Ak Parti olarak dedik ki, madem halkımız uzaklığı gerekçe gösteriyor, biz de o okulları vatandaşımızın ayağına getiririz. Sadece okullar değil, öğrenci pansiyonları da yapıyoruz. Bakınız örneğin Darende’de 200 öğrencilik bir ortaöğretim pansiyonunun DAP kapsamında yapımı sürüyor. Yine 2011 yılı yatırım programına aldığımız, Pütürge’de 120 öğrencilik bir pansiyon projemiz var. Yine Akçadağ’da 300 öğrencilik bir Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonunun yapımını programladık. Yılların emektarı öğretmen lisemizi yeni bir pansiyona kavuşturmanın sevincini yaşıyoruz. Hükümetimiz, eğitimin dönüştürücü gücüne çok inanıyor ve bu yüzden yatırımlarımızda eğitimi hep ön planda tutmaya gayret gösteriyoruz. Malatyamız da tüm Türkiye genelinde eğitim yatırımlarıyla dikkat çeken bir il olmaya devam ediyor.”

Sadece ilköğretim okullarının yapımı ve onarımları için 2011 yılında Malatya Valilik emrine verilen ödeneğin 2 Trilyon 806 bin TL olduğunu belirten Çalık, “bu meblağ da daha yüksek meblağlar da eğitim için her zaman yetersiz, ancak biz elimizden gelenin en iyisi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Okul ve pansiyon yapımlarının yanı sıra, Battalgazi Lisesi Spor Salonu inşaatının da devam ettiğini sözlerine ekleyen Milletvekili Çalık, yeni yatırımların tüm Malatyalı öğrencilerimiz ve velileri için hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini iletti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız