SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Kalabalık Bu Yıldı' İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Pazar gecesi sona eren fuar ve festivali değerlendiren belediye başkanı Cemal Akın, fuar ve festival tarihinde en kalabalık yılın bu yıl olduğunu öne sürdü.

Fuar ve festivalin sona ermesi, başkan Akın'ın değerlendirmesine ilişkin Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Bölgenin en büyük organizasyonlarından birisi olan ve Türkiye’nin sayılı Fuar ve Festivallerinden olan 16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali sona erdi.

12 Temmuz tarihinde İstanbul Taksim Meydanı’nda düzenlenen Kayısı Tanıtım Yürüyüşü ile start alan, ardından 15 Temmuz tarihinde Malatya’da yapılan Kortej Yürüyüşü ile devam eden ve 16 Temmuz tarihinde resmi açılış töreniyle başlayan 16. Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali 20 Temmuz günü sona erdi.

Mişmişpark Fuar alanında düzenlenen Fuar ve Festival etkinliklerini her gün onbinlerce vatandaş izlerken, organizasyonun geçtiğimiz yıllara göre daha zengin ve kaliteli olması vatandaşların memnuniyetlerini artırdı.

Daha önce çadırda düzenlenen, ancak geçtiğimiz yıl kurulan 9 bin m2’lik kapalı fuar alanındaki düzenlemelerle birlikte katılımcı firmalara büyük kolaylıklar sağlandı.

Gerek havadar ortamı, gerekse teknik imkanlar açısından katılımcı firmalara avantaj sağlayan yeni kapalı fuar alanı, aynı zamanda vatandaşların fuara olan ilgisini de artırdı.

Bu yılki organizasyonun geçtiğimiz yıllara göre daha düzenli ve kaliteli olduğunu belirten firma yetkilileri, Fuar’ın Malatya’ya yakışan bir etkinlik olduğunu belirterek, Belediye Başkanı H.Cemal Akın ve Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Özbildirici ile diğer emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı’nın yanı sıra Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali de vatandaşların büyük beğeni ve ilgisini topladı.

Her gün birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı Fahri Kayahan Sahnesi’nde izleyiciler izdiham yarattılar.

Mahalli sanatçıların yanı sıra, Kubat, Bengü, Orhan Hakalmaz, Leman Sam, Hüseyin Turan, Güler Duman, Seher Dilova, Murat Kekilli, Metin Şentürk ve Zara gibi sanatçılar izleyenleri söyledikleri şarkı ve türkülerle coştururken, her gün düzenlenen havai fişek gösterileri ise vatandaşların coşkusunu doruk noktasına ulaştırdı.

Ayrıca 15 Temmuz tarihinde düzenlenen Malatyalılar Gecesi’nde Malatyalı sanatçılar Fahri Kayahan Sahnesi’nde sevenleriyle buluşurken, Fuar ve Şenliklerde bol bol kayısı dağıtıldı.

Fuar ve Şenliklerin en renkli etkinliklerinden bir tanesi de Yurtdışı ve Yurt içinden katılan halk oyunlarıydı. Halk oyunları ekipleri gerek şehir içerisinde gerekse de fuar alanında oynadıkları oyunlarla vatandaşların büyük beğenisini topladılar.

Festival etkinlikleri çerçevesinde sahil kenarına kurulan Kemal Sunal Çocuk Sahnesi, çocuklara neşeli saatler yaşattı. Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen, Hacivat Karagöz, Pandomim, kukla, illizyon gösterileri skeç ve oyunlar büyük ilgi görürken, sahne fuar ve şenliklerin vazgeçilmez etkinliklerinden bir tanesi oldu.

Fuar ve Festival etkinlikleri vatandaşların büyük beğenisini toplarken, Belediye Başkanı H.Cemal Akın, Malatya Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı & Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali’nin Malatya ve bölge açısından önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, bu etkinliklerdeki kalitenin her geçen yıl attığını söyledi.

Fuar ve Şenliklere bu yıl ilginin çok fazla olduğunu, başta Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Malatya’nın 7 milletvekili başta olmak üzere İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri, işadamlarının katıldığını söyleyen Başkan Akın, “bu yıl belki de Fuar ve Festival tarihinin en kalabalık yılı oldu. Biz göreve geldiğimiz günden beri her yıl kalitenin artacağını söylemiştik. Nihayetinde de bu hedefimize yaklaştığımızı düşünüyorum.

Daha önce çadırda kutlanan Malatya Fuarı’nı 9 bin m2’lik kapalı fuar alanına taşıdık. Festivale uluslar arası boyut kazandırdık. Kayısının sorunlarını düzenlediğimiz Sempozyumlarla uluslar arası arenaya taşıdık. Fuarda kategori ve firma sayısını artırdık. Katılımı ve duyurumu uluslar arası boyutlara taşıdık” dedi..

16-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Malatya Fuarı ve Kayısı Festivaline her gün onbinlerce vatandaş katılırken, etkinliklerin düzenli ve kaliteli olmasından dolayı Belediye Başkanı H.Cemal Akın olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler..""

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız