SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Kalabalık İlçe Artık Yeşilyurt

0
Güncellendi - 2018-02-02 06:02:03
En Kalabalık İlçe Artık Yeşilyurt
A- A+ PAYLAŞ

2017 nüfus rakamlarına göre Yeşilyurt Malatya'nın kalabalık ilçesi olurken, geçen yıla kadar en kalabalık ilçe olan Battalgazi ikinci sıraya düştü. 2016 yılı sonu itibarıyla nüfusu 304 bin 369 olan Yeşilyurt, 2017'de nüfusunu 311 bin 764'e çıkarırken, 2016 yılı sonu itibarıyla 304 bin 397  nüfus ile en kalabalık ilçe konumunda olan Battalgazi'nin nüfusu 2017 yılı sonu itibarıyla 307 bin 067 olarak belirlendi.

POLAT, “NÜFUS ARTIŞINA PARALEL HİZMETLERİMİZİ DE YOĞUNLAŞTIRACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “82 mahallesi ve 311 bini geçen nüfusuyla birçok kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip Yeşilyurt büyümeye ve gelişmeye açık bir bölgede bulunmaktadır. Sosyal, kültürel, sanatsal, sağlık, spor, eğitim ve çevre alanlarında ortaya koyduğumuz proje ve yatırımlarla yaşam standardı yüksek, gelişen ve modern bir ilçe olma yolunda önemli bir mesafe kat ettik. Bundan sonra da aynı kararlılık ve azimle milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeşilyurt’umuzun her açıdan büyümesi bizim arzuladığımız ve çaba gösterdiğimiz bir durumdur. Bu itibarla da ilçemizdeki nüfus artışını olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. TÜİK verileriyle nüfusumuzda yaşanan bu artış hizmet üretme yolunda elimizi güçlendirecek, gelecek yıllarda da bu artışın devam edecek olmasını baz alarak yeni yerleşim alanlarının alt ve üst yapılarını güçlü hale getirmeye, sosyal, sanatsal, kültürel, sportif ve çevresel hizmetlerimizin artması için çaba harcayacağız." diye konuştu.

Nüfus artışının bütçede genel pay açısından da belediyeye olumlu yansıdığını kaydeden Başkan Polat, bundan sonraki süreçte 311 Bin 764 nüfusuna göre genel bütçeden pay alacaklarını sözlerine ekledi.

MALATYA İLÇELERİNİN NÜFUSU NEYDİ NE OLDU?

2017 yılı sonu itibarıyla Malatya'nın en kalabalık ilçesi 311 bin 764 kişi ile Yeşilyurt olurken, Doğanyol 3 bin 981 kişi ile nüfusu en az ilçe.

TÜİK'in 2016 ve 2017 istatistiklerine göre Malatya ilçelerinin nüfusları şöyle:

 

2016 ADNKS Malatya İlçe Nüfusları

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Pütürgeli (6 yıl önce)
    Mescidi Takva Camii: fahri kayahanda, nikah sarayının karşısındaki sokakta
    0
    0
    Yanıtla
  • BAYRAM (6 yıl önce)
    BURASI MALATYANIN NERESİ TAM OLARAK
    0
    0
    Yanıtla
  • Sabri Tezel (6 yıl önce)
    O çok katlı siteler ile bitirdiniz güzel ilçeyi. Merkezi düzeltmek yerine her yer imara açıldı. Malatya'da ağaç yok. En son Uivi Saran ağaçlandırma yapmaya çalıştı. Ondan sonra nerede bir ağaçlandırma çalışması var hatırlayan var mı? Kuraklık var diyorlar. Kimse betonlaşmadan bahsetmiyor. Bu sene ayaklarımız kara basmadı. Yakında susuzluk çekmezsek iyi. Ben Konya gibi obrukların oluşmasından korkuyorum. Bu konuya el atın. Nüfusun artmış ama çölleşmeden nüfusundan daha hızlı artmış.
    0
    0
    Yanıtla