SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Kanlı Savaşlardan Biri'

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ve Arapgir ilçelerinde Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle törenler yapıldı.

ARAPGİR'DE..
Çanakkale Savaşı komutanlarından Cevat Çobanlı Paşa'nın doğum yeri olan Arapgir ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 94. yılı kutlama ve şehitleri anma programı düzenlendi. İlçe merkezinde düzenlenen törene Arapgir Kaymakamı Engin Aksakal, Arapgir Belediye Başkanı Halit Konukçu, İlçe Eğitim Müdürü Çetin Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Hakan Köse, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selahattin Kınık ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Törende birer öğrenci şiir okurken, Mehmet Akif İlköğretim Okulu’ndan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Bayram Soylu ise günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı.

Arapgirli olan Cevat Çobanlı Paşa’nın hayatı ve Çanakkale Şavaşları’ndaki rolü konulu konuşma Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Fatih Bıçak tarafından yapıldı.

BATTALGAZİ'DE..
Battalgazi ilçesinde de Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Buradaki töreni Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar da izledi.

Daha sonra Selçuk İlköğretim Okulu'nda bir tören yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten şiir, türküler ve Atatürk'ün Çanakkale Savaşı hakkındaki yazısı Selçuk ilköğretim okulu öğrencileri tarafından okundu.

Öğrencilerden Ayşenur Göresiye, "18 Mart 1915 Dünya tarihinin en kanlı en acımasız savaşlarından Çanakkale Destanı’nın yazılmaya başlandığı gündür. Kimi zaman Yarbay Mustafa Kemal’in koca Seyit Onbaşının, Oflu Ali Çavuşun, Ezineli Yahya Çavuşun kanla sulanmış siperlerden gelen ateş altındaki haykırışlarını duyar gibi oluruz. Kanlar içinde vatanları uğruna koyun koyuna yatan Mehmetçikler ruhlarınız şad olsun." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız