SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Oranda Tamamlandı, Kısa Sürede Açacağız"

0
Güncellendi - 2019-07-25 02:42:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya nefes aldıracak, şehrin yeşil dokusuna önemli bir katkı sunacak olan İnderesi Tabiat Parkı 1. Etap çalışmalarında sona gelindi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Malatya Valisi Aydın Baruş, Genel Sekreter Cemal Noğay, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Abdullah Koç, Daire Başkanları ile ilgili birlikte İnderesi Tabiat Parkı 1. Etap çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

100 dönümlük alanda yapılan 1. Etap çalışmalarında sona gelindiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İnderesi Tabiat Parkının 1. Etap çalışmaları kapsamında kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, büfeler, mescit, otopark alanları, açık spor alanları ile Malatya’nın yeşil dokusunu artıracak çok sayıda ağaç dikimi gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından İnderesi Tabiat Parkında, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ifade eden Başkan Gürkan”Proje kapsamında mevcut ağaçların bakım ve budama çalışmaları yapılmış olup; bunun yanında 229 adet çeşitli tür ve cinsten ağaç toprakla buluşturularak dikimi gerçekleştirilmiştir. 19 bin m2’lik alanda çimlendirme çalışmaları yapılmış, 14 bin m2’lik alanda ise sulama sistemi kurulumu gerçekleştirilmiştir. Toprak dolgu çalışmaları kapsamında da 19 bin m2’lik alanda dolgu çalışması yapılmıştır.” şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından da İnderesi Tabiat Parkı içerisinde ihtiyaç duyulan alanlarda içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

İnderesi Tabiat Parkı 1. Etabını en kısa süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine açacaklarını belirten Başkan Gürkan, “Malatya’mıza güzel ve nezih bir mekân kazandırmış olacağız” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Hamit (4 yıl önce)
    Siz bekleyin adamlar ha bugün ha yarın derken kış gelip başka bahara kaldı açılması
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Adamlar ankarada yapay göllü park yapıyor. Bizimkiler 2 çardak 2 salıncak koymuş park yaptık dıyolar
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (4 yıl önce)
    Ağaç az. Yeşillik yok. Bişey benzememiş. Siz Antep te Eskişehir de gidin de park görün. Siz bu işi beceremiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ağaçlar 40 yılda yetişiyor kardeş biraz sabret
    0
    0
    Yanıtla
  • 40 yıl öncekileri kesmesek
    0
    0
    Yanıtla