SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Kısa Sürede Çözeceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, fakülteye bağlı Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki MR, tomografi gibi bazı cihazların dönem dönem arızalandığını söyleyerek “Çok kısa sürede bunları bakıma almak ya da yenilemek için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Son haftalarda, Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki bazı cihazların arızalanması nedeniyle hastaların uzun süre bekletildiği veya dışarıdaki merkezlere sevk edildiği yönündeki şikayetler yoğnlaşırken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, söylentileri doğrulayarak, “Cihazlarımızın birçoğu eskidi. Zaten genel olarak 10 yıllık kullanım süresinden sonra yenilenmesi gerekiyor. Ancak malumunuz kaynak sıkıntısı var. Bir de bunun üzerine ekonomik krizde eklenince bazı sıkıntılar da yaşanıyor” diye konuştu.

Bazı cihazların 10 yıllık kullanım süresinden sonra verimli çalışmadığını bunların değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Özdemir “Ancak üniversitelerin kaynak sorununu biliyorsunuz. Üzerine birde ekonomik kriz eklendi. Bu cihazlar son derece pahalı. Biz yenisini almak yerine bunların bazı parçalarını değiştirerek yeniden hastaların hizmetine sunuyoruz. Fakat bu eksikliklerin giderilmesi noktasında da çok ciddi çalışmalarımız var. En kısa sürede bu sorunları çözeceğiz” dedi.

Yakın bir zamanda Tıp Merkez’inin otomasyon sisteminin de değiştiğini söyleyen Özdemir, bu değişiklikler esnasında hastaların uzun süre beklemek zorunda kaldığını da ifade ederek “Bazı sıkıntıların olduğunu kabul ediyoruz. Ama Turgut Özal Tıp Merkezi, sadece Malatya için değil bölge için de son derece önemli bir hastane. Bu yüzden gerek cihaz gerekse alt yapı eksikliklerinin giderilmesi için gayret gösteriyoruz” ifadelerini kaydetti.

"ŞİKAYET FORMU YOK!.."
Bu arada, Mart ayından beri cihazlar arızalı olduğu gerekçesiyle teşhis için gereken işlemleri yaptıramadığını belirten bir vatandaş da, bu duruma tepkisini iletmek için Tıp Merkezi'ndeki 3 kutunun yanında da form bulamadığını bildirdi ve bunu eleştirdi.

Mart ayının son haftasından itibaren gereken cihazlı teşhis işlemi için merkeze gittiğini ancak 1 ayı aşkın süre geçmesine rağmen cihazların arızasının sürdüğü gerekçesiyle işini gördüremediğini ifade eden bir kişi, "Bunu Tıp Merkezi'nin şikayet kutusuna yazmak istedim. Ancak merkezdeki 3 şikayet kutusunun yanında da form olmadığı için şikayetimi yazamadım." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız