SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Köklü Siyasal Parti"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:48:47
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 90’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla CHP İl Teşkilatı tarafından Atatürk ve İsmet İnönü anıtlarına çelenk sunuldu. 

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle ilk çelengi Atatürk anıtına sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Ulusal kurtuluş savaşındaki Müdafaa-i Hukuk örgütlerini temel alarak Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te kurulan koca çınarın CHP’sinin 90’ncı kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. CHP İçişleri bakanlığına bir dilekçe verilerek kurulmuş bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuş, kurtuluşun partisidir. Aynı zamanda Cumhuriyeti kuran, devrimleri gerçekleştiren parti olması dolayısıyla yeniden kuruluşun ve devrimin partisidir. Bundan 90 yıl önce Atatürk önderliğinde modern, çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti yaratma umudu ve sevdasıyla yola çıkan partimiz, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin en köklü siyasal partisi olarak tarihten aldığı güçle geleceğe emin adımlarla yürümektedir” dedi.

Kiraz, CHP kadrolarının Türk devriminin en güzel yapı taşı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Her dönem için günün koşullarının gerektirdiği yeni anlayışların benimsenmesinde öncü oldu. CHP yenileşmenin, değişimin, devrimin Türkiye’deki adıdır, geleneğidir. 90 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından başlatılan yolculuğumuzu bugün halkın gönlünde taht kuran dürüst insan Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz bu devasa tarihsel birikimimizi ve geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevlerimiz arasındadır.”

CHP’liler daha sonra Kapalı Çarşı Meydanı’nda bulunan İsmet İnönü anıtına kadar yürüdü. CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İsmet İnönü anıtına da çelenk sunumunu gerçekleştirdikten sonra kutlama programı sona erdi.

AĞBABA'NIN AÇIKLAMASI..

Bu arada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP’nin 90. Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye ‘de çağdaşlığın, özgürlüklerin ve demokrasinin yılmaz savunucusu Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90 yıl önce 9 Eylül tarihinde kurulduğunu belirten Ağbaba mesajında şu görüşlere yer verdi:  “CHP sadece bir siyasi parti değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Dünyada eşine az rastlanır bir köklü geçmişe sahiptir. Kuruluşundan itibaren uzun yıllar devleti yönetmiş, köklü reformlar sağlamış, devrimlere imza atmış bir partidir. 90 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk  ve arkadaşları tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin değişim ve gelişiminin ana kaynağıdır. Atatürk 'Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri Türkiye Cumhuriyeti'dir' diyerek partimize verdiği önemi çok net bir şekilde ifade etmiştir” 

CHP’nin 90 yıl önce Emperyalist güçlere karşı başlattığı savaşı halen devam ettirdiğini kaydeden Ağbaba, “Türkiye, son yıllarda AKP’nin yürüttüğü savaşcıl politikalar yüzünden bölgede en sorunlu ülkelerden biri haline gelmiştir. Emperyalizmin temsilcisi rolünü üstlenenler Türkiye’yi hızla bir çıkmazın içine sürüklemektedir. Yurtta sulh, cihanda sulh felsefesini benimseyen tüm CHP’liler bu kötü gidişe mutlaka dur diyecektir.” dedi.

Ağbaba “Cumhuriyet Halk Partisinin 90. Kuruluş yıldönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarına  , 90 yıl boyunca partimizin güçlenmesi için mücadele eden İl-İlçe yöneticilerimize , tüm Cumhuriyet Halk Partilere şükranlarımı sunuyorum.”diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız