SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Kötü 2. Hakeme Ödül!..

A- A+ PAYLAŞ

Ligin 8'inci haftasında Malatya'da oynanan Malatya- Diyarbakır maçındaki yönetimiyle büyük tepki toplayan, o hafta gözlemciden aldığı notla, "haftanın en kötü 2. hakemi" olan Selçuk Dereli, "bir hafta" dinlendikten sonra Merkez Hakem Kurulu tarafından adeta ödüllendirilerek, 10. haftada önemli bir maça atandı. Dereli, Galatasaray- Denizli maçını yönetecek.

EN KÖTÜ 2. HAKEMDİ..
Malatyaspor'un kendi sahasında 2-1 mağlup olduğu Diyarbakırspor maçında, Serkan Bensol'un eline çarpan topu rakip takım lehine penaltı olarak değerlendiren, 2 pozisyonda da Malatyaspor lehine penaltı çalamayan Selçuk Dereli, 2-1'lik mağlubiyette direkt etkili olduğu görüşündeki tribünlerden ve daha sonra Malatyaspor yönetiminden büyük tepki toplamıştı.

8. hafta maçlarını yöneten hakemlere ilişkin gözlemci notları açıklandığında, Selçuk Dereli'nin, 7 ile o haftanın en kötü notunu alan ikinci hakemi olduğu anlaşılmıştı. O haftanın en kötü hakemi ise, Konya- Fenerbahçe maçında Anelka'nın elle kaleye gönderdiği topu gol sayan ve görmediğini iddia eden Özgüç Türkalp olmuştu.

Hakemlerin kötü yönetimlerinin çok tartışıldığı o haftada, Malatyaspor maçını yorumlayan televizyon yorumcuları Malatyaspor aleyhine verilen penaltının penaltı olmadığı görüşünde birleşirken, Malatyaspor lehine verilmeyen penaltı olduğunu da ifade etmişlerdi.

O tartışmalarda; 7 ve daha düşük not alan hakemlerin ceza olarak 4 hafta dinlendirildiği de ifade edilmişti.

Ancak, 8'inci haftanın en kötü ikinci hakemi olan Selçuk Dereli, 9. haftayı maçsız geçirdikten sonra, 10. haftada Galatasaray- Denizli maçına atandı.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun bu görevlendirmesi, hakemlerden canı yanan Malatyaspor'un tepkilerinin yanı sıra, gözlemci değerlendirmelerinin de dikkate alınmadığını ortaya koydu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız