SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Kutsal Mertebeler"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:51:29
A- A+ PAYLAŞ

Gaziler Günü dolayısıyla, Malatya'daki gaziler derneklerinin yöneticileri çeşitli ziyaretlerde bulunurken, siyasiler de mesaj yayınladı.

VALİLİK'TE..

Gaziler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş beraberinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Türkiye Harp Malulleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıslı ile Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Sıdık Selçuk ile birlikte Vali Vasip Şahin’i ziyaret ettiler. 

Vali Şahin, kendisi ziyaret eden Dernek başkanları ile bir süre görüşerek sohbet etti. Vali Şahin, “Sizlerin şahsında tüm gazilerimize şükranlarımızı arz ediyorum, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sizler bu ülke için gerektiğinde en büyük fedakarlık yaptınız” dedi.

BELEDİYE'DE..

Gaziler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş beraberinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Türkiye Harp Malulleri Derneği Malatya Şube Başkanı Duran Şahin, Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıslı ile Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı Malatya Şube Başkanı Sıdık Selçuk ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ettiler. 

Ziyarette konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, Gaziler Günü dolayısıyla bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, bu gün dolayısıyla bir kez daha vatan için canını vermiş şehitleri andıklarını söyledi.

Şehit aileleri ve gazilerle daima iç içe olduklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ise Gaziler Günü nedeniyle birçok etkinliğe imza atacaklarını söyledi.

Türk Milletinin şehit ve gazilere minnet duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Şehitlik ve gazilik herkese nasip olmaz. Şehitlik ve gazilik en kutsal mertebelerdir. Vatanı için canından vazgeçen şehitlerimizi de gaziler gününde şükranla, minnetle yad ediyoruz. Bütün gazilerimizin gününü kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

MESAJLAR..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Şehit ve gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız bir şekilde tarih sahnesinde yer almasındaki en büyük pay sahibi yegane değerlerimizdir. Onlar, özgürce yaşadığımız bu mukaddes topraklar üzerinde, başımız dik ve huzurlu bir şekilde yaşamamız için kahramanca mücadeleler vermiştir. 

Bu topraklar için tereddüt etmeden canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimiz, milletimizin gönlünde saygın bir yere sahiptir. Şehit ve gazilerimizin uğrunda canını siper ettiği ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandırmak, vatan topraklarını onların  hatırası olarak muhafaza etmek ise her vatan evladının en büyük vazifesidir.

Bu düşüncelerle,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten dileklerim ile kutluyor, tüm gazilerimize şükranlarımı, minnet duygularımı sunuyorum.”dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra 19 Eylül 1921 tarihinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanı ile ‘Mareşal’ rütbesinin verilmesi dolayısıyla her yıl aynı gün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.

Şanlı tarihimizi daima yad etmek, gelecek kuşaklara aktarmak, değerlerimizin yaşatılması adına oldukça büyük öneme sahiptir. İnancımız gereği düşmana karşı mücadele vererek şahadet şerbetini içen ecdadımız nurlanmış; savaştan sağ veya yaralı olarak kurtulanlar da onurlanmış olarak kabul edilmektedir. Gerçekten de vatan, millet aşkına gösterdikleri mücadele azimleriyle kahraman gaziler, birer onur abideleridir. 

Gaziler Günü vesilesiyle tüm şehitlerimizi ve vefat eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “19 Eylül, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasından sonra Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür. Bu nedenle, ülkemizde her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" resmi olarak kutlanmaktadır. Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü için cepheden cepheye koşan, bu uğurda şehit olmayı göze alan gazilerimizi hayırla yad etmek millet olarak boynunun borcudur. Bu nedenle gazilerimize ve şehitlerimize, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bir ülkenin bağımsızlığının önemi, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan olaylarla daha iyi anlaşılmaktadır. Atalarımızın canıyla, kanıyla bizlere emanet ettiği bu vatanın kıymetini bilmek, kahraman gazilerimize ve şehitlerimize olan saygının en belirgin örneğidir. Bu vatan uğruna cepheden cepheye koşan, şehitliği göze alan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aramızda bulunan gazilerimize ise sağlık ve mutluluklar diliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız