SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Kutsal Zaman Dilimi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:13:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, “Faziletli ay Ramazan ayı iyi değerlendirilmelidir” dedi.

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada bu akşam ilk teravih namazının kılınacağı, Salı günü de ilk orucun tutulacağı Ramazan ayını değerlendiren İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, oruç tutamayacak kadar hasta olanlarla ilgili, “Hasta olanlar tutabilirlerse fazileti daha fazla olur. Ama isterlerse tutmayabilirler. Kefaretini verirler. Daha sonra iyi olunca kaza ederler. Çok yaşlı, tutamayacak kadar piri fani olabilecek yaşta ise fidye verirler” diye konuştu.

Gül, fitre miktarının 9,25 lira olarak belirlendiğin hatırlatarak, “Geçmişten günümüze bu mübarek ay; sahuruyla, orucuyla, iftarıyla, teravih namazları, zekat ve sadakalarıyla gönül köprüleri kurduğumuz; birbirimize karşı olan sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirdiğimiz; insani, İslami ve ahlaki değerlerimizi yeniden hatırlayarak hayata geçirdiğimiz en kutsal zaman dilimidir. Yüce Rabbimize sayısız şükürler olsun ki aziz milletimiz, Ramazan ayının heyecanını asırlardan beri devam ettirmekte ve bu mübarek ay için haftalar öncesinden maddi ve manevi hazırlıklar yapmaktadır. Ramazan ayı, Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, milli birlik ve beraberliğimizin zirveye çıktığı bir aydır. Ramazan ayı, camilerimizi tıklım tıklım doldurduğumuz, kendimizi hesaba çekip hata ve kusurlarımız için tövbe ettiğimiz, Kur’an-ı Kerim okuyarak manalarını tefekkürde bulunduğumuz önemli bir zaman dilimidir. Bu yıl Ramazan ayının ana teması ‘Helal kazanç-Helal lokma’ olarak belirlenmiştir. Bu vesile ile Ramazan ayı boyunca el emeği, göz nuru ve alın terinin önemine vurgu yapılacak, aldatmanın, haksız kazancın, meşru olmayan her türlü kazanç yollarının İslami değerlerle bağdaşmadığına dikkat çekilecek, toplumda helal kazanç-helal lokma bilincinin geliştirilmesine çalışılacaktır” şeklinde konuştu.

Ahmediye Cami, Eyüp Sultan Cami, Yeni Cami’nde teravih namazları hatimle kıldırılacağını bildiren Müftü Gül, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da bütün camilerimizde vakitleri cami görevlilerimizce belirlenmek suretiyle en az bir mukabele okunacaktır. Ramazan’a mahsus kadın ve erkeklere ayrı ayrı olmak üzere özel vaaz ve irşad programlarımız hazırlanmış olup, ilgililer www.malatyamuftulugu.gov.tr adresinden takip edilebilecektir. Dini konularda, vatandaşlarımızdan gelecek soruları cevaplandırmak üzere müftülüğümüz bünyesinde her gün 09:00 ile 23:00 saatleri arasında Alo 190 Dini Danışma Çağrı Merkezi hizmet verecektir. Dört camide kadınlara yönelik, üç camide de erkeklere yönelik olmak üzere yedi camide ‘Kur’an Ziyafeti’ programlarımız olacaktır” ifadelerini kullandı.

MESAJLAR..

Bu arada Ramazan ayının başlaması dolayısıyla AKP Milletvekili Öznur Çalık bir mesaj yayınladı ve şöyle dedi:

"Siz Malatyalı hemşerilerimle bugün başlayan 11 Ay’ın Sultanı Ramazan-ı Şerif’e istinaden duygu ve düşüncelerimi paylaşmak isterim. 

Ramazan-ı Şerif ulvi bir ay olmasının yanı sıra yarattığı manevi duygular hasebiyle iman edenler üzerinde çok ciddi bir etki bırakmaktadır. Ramazan-ı Şerif’in özünde rahmet, merhamet ve bereket yatmaktadır.  Ramazan-ı Şerif gönüllerin bir olmasında, insanlar arasında sevgi ve kardeşliği geliştirmesinde büyük katkılar sunmaktadır. 

Ramazan-ı Şerif boyunca nefsimizi açlıkla sınayacak, açlıkla mücadele eden milyonlarca kulun çektiği acıların vahametini idrak edeceğiz. Bu vahamet biz kullar arasında dayanışma fitilinin de ateşleyicisi olacak. Yaradılanı yaradandan ötürü seven Anadolu İslam medeniyetine bu konuda sonsuz güven besliyorum. Bu hoşgörü ortamının yeşermesiyle birlikte sürekli üzerine büyüteç tutulan ufak farklılıkları da hoş göreceğimizden hiçbir şüphe de duymuyorum. Bunların yanı sıra, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in İslam dünyasında yaşanan yangınları söndürmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim. Biz de AK Parti olarak tüm Müslüman âlemi ve milletimizle gönül bağımızı güçlendirmek için her zaman yaptığımız gibi Ramazan-ı Şerif boyunca da var gücümüzle çalışacağız. 

Son olarak, Cenab-ı Allah’tan iftar soframızdan rahmetini ve bereketini eksik etmemesini niyaz eder, Ramazan-ı Şerif’in tüm Türk ve İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ederim."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da mesajında şöyle dedi:

"Toplumsal dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağlarının yoğunluk kazandığı, manevi duyguların arttığı, milletçe birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayını karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan ayı verilen iftarlarla, verilen fitre ve zekatlarla, zengin ve fakirin kaynaştığı, bu vesile ile birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği, paylaşmanın yoğunlaştığı bir aydır. Bu yüzden hali vakti yerinde olan herkes, başta yakınlarından başlayarak fakir ve muhtaç kişileri gözetmeli ve onlara yardım etmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Ayı’nın milletimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız