SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En Lezzetli Fuar

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:55:53
En Lezzetli Fuar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ’nin düzenlediği Yöresel Tatlar Fuarı, Büyükşehir Belediye binası yanındaki çadırda açıldı 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A,Ş’nin düzenlediği Yöresel Tatlar Fuarı, açıldı. 40 firmanın sponsorluğunda düzenlenen fuara Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 21’ye yakın il katıldı. Yeni Belediye yanındaki fuar alanında keşkekten, bazlamadan, mantıya kadar birçok tat Malatyalıların ilgisine sunulacak. Fuarın açılış konuşmasını yapan Malatya Büyükşehir Kültür A.Ş Müdürü Sabri Akın ”Fuarlar kendi Malatya sloganıyla hayata geçirmeyi öngördüğü hedefleri gerçekleştirmek için bu yıl geleneksel fuarımız ile birlikte yeni fuarlar düzenledik. Bu gün İl İl yöresel tatlar fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız yöresel ürünlerimize insanlarımızın dokunması, ürünlerin tatmasını ve özelikle de insanlarımızın bu ürünlerden satın almasını sağlamak” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise genel anlamda Malatya’nın ekonomisinin düzelmesi kalkınması anlamında önemli çalışmalar yapıyoruz fuarda bunlardan bir tanesidir. Bölgede cazibe merkezi olabilecek, bölgede daha öne çıkacak il oluşturmamız gerekiyor. Biz farklı farklı fuarlar düzenliyoruz. Bunların içerisinde sektörel fuarlar karma fuarları oluyor ama böyle biraz daha halka yönelik iç içe olabilecek hem kendi yöremizi ürünlerinin tanıtıldığı bir fuardır."diye konuştu.

Fuar açılışına katılan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, "Malatya’mızda yapılan 21 ilin 71 ve firmanın katılmış olduğu yöresel tatlar fuarı Malatya’mıza hayırlı olsun. Malatya bir tarım şehri , sanayi şehri ,sağlık şehri Malatya artık fuar şehri olmaya aday Büyükşehirlerimizden bir tanesi. Yöresel tatlar denince Biz hanımlar tatlıları iyisini yaparız. helede Malatya’nın tatlılarını daha iyi yaparız. Özellikle Malatya yöremize ait ekmeğimizden buğdayımızdan, kaysımızdan, üzümümüzden, elmamızdan yapılan kuruluklar dahil olmak üzere yöresel birçok tadı Malatya ya değil Türkiye’de değil dün yayaya ulaştırmak adına bu fuarlar vesile olur.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı da, yaptığı konuşmasında “Yemek kültürü, aslında bir milletin kültür zenginliğini ve yaşam biçimini dışa yansımasıdır" dedi.

Vali Kamçı, “Her ne kadar kebap, lokum,yoğurt,baklava gibi tatları dünya mutfağına kazandırmış olsak da ,yöresel lezzetlerimizin tanıtımında ve markalaşmasında pek de yeterli olmadığımızı üzülerek belirtiyorum. Dünyanın çok az ülkesinde emsali görülen zengin mutfağımızı uluslararası platformda tanıtmak hepimiz için milli bir görevdir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız