SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Mahsunu da Bendim"

A- A+ PAYLAŞ
Ünlü Sinema Sanatçısı Ediz hun, Almanya'da üniversite okurken tatil için ailesinin yanına geldiği İstanbul'da sinemaya başladığını ancak, 35 yaşından sonra tekrar üniversiteye giderek, eğitimini tamamladığını söyledi.
İkinci Uluslararası Malatya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü ve Onur Ödülü verilen Hülya Koçyiğit ile Ediz Hun, Atatürk Kültür Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldılar. 1963 yılında Almanya'da okurken tatil için ailesinin yanına İstanbul'a geldiğini ve burada SES Dergisi tarafından düzenlenen yarışmaya katılarak sinemaya ilk adımını attığını söyleyen Ediz Hun, "Hayatta tesadüflere çok inanırım. 1963 yazında tatil için İstanbul'a gelmiştim. O sırada babamın Büyükada'da yaptırdığı ev bitmişti. Bir gün eş dost bir aradayken, misafirler arasında bulunan Acar Film'in Genel Müdürü Sabahattin Sürmeligil, Ses Dergisi kapak yüzü yarışmasına katılmamı önerdi. Kazandığımı öğrendim, oysa erkeklerin içinde en zayıfı, mahsunu da bendim" dedi.
 
Sinemadaki ilk günlerini anlatan Ediz Hun, hiç bir eğitimi ve sinema sanatıyla ilgili olmadığını belrterek, "Biz de 'Gel yaparsın, yaparsın' deyip omzunu okşuyorlar. Öyle başladık. 'Kamera stop' dendiği zaman, kameraya dönüp bakıyordum. Başlangıç çok enteresan, çok ilginçtir. Ondan sora tahsilim yarım kaldı. 1973'te başvurdum, 10 yıl geçmiş deyip almadılar. 4. sınıftaydım. Norveç'e gittim ve Norveç beni kabul etti. 35 yaşından sonra tekrar üniversiteye başladım. dünyada hiç bir şey için geç kalmış
sayılmayız" diye konuştu.
 
Kendisine Anadolu Kartalları filmi için teklif geldiğinde, "başrol olmazsa" kabul etmeyeceğini söylediğini ancak filmde Türk Hava Kuvvetleri Komutanı rolünün verileceğinin söylenmesi üzerine seve seve kabul ettiğini söyleyen Ediz Hun, bundan dolayı da çok memnun olduğunu ifade etti. Hun, "Rolün büyüğü küçüğü yok. Onu öğrendim bu yaşımda. Rolün büyüğü küçüğü yok, etkileyici olanı var" ifadelerini kullandı.
 
Geçmiş ile bugün arasında farklar olduğunu vurgulayan Ediz Hun, "Biz hissederek oynadık. Sinema kolay bir iş değil, hakikaten zor bir iş. Sabır işi. 'Sabah saat 07.30'da gel' derler, akşam saat 07.30'a kadar beklersin" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız