SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Mantıklı, En Doğru Kararla..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü Fahrettin Ömeroviç, kulüp idari binasında bir basın toplantısı düzenledi. Karşıyaka maçını değerlendiren Ömeroviç, iyi futbol oynamalarına karşın yenildiklerini belirterek “Aldığımız mağlubiyetten dolayı gerçekten hepimiz üzüldük. Çünkü bu sonuç oynadığımız oyuna göre gerçek bir sonuç değil. Ama her zaman iyi oynamak maçı kazanmak veya berabere bitirmek anlamına gelmiyor. Bu maç bunu gösterdi. Ama ben oynadığımız oyundan gerçekten memnunum. Özellikle golü yedikten sonra rakibe hiç pozisyon vermeden maçı bitirdik. Yeteri kadar pozisyon da ürettik ama maalesef golü de atamadık. Belki erken gol bulabilsek sonuç daha farklı olabilirdi. O anda ben de futbolcular da bunu hissediyordu. Sanki bir gol gelse belki galip gelebilirdik. Sonuçta dediğim gibi, futbolda her zaman iyi oynayarak kazanmak olmuyor. Ama beni mutlu eden bu diyebilirim” dedi.

Ömeroviç şöyle devam etti:

“Son 2 maça, Ordu ve Karşıyaka maçlarına, baktığımızda oyun olarak daha ileriye gidiyoruz. Oyunu kurma açısından, saha içerisindeki paylaşma açısından, disiplin açısından iyiye gidiyoruz. Benim en fazla üzerinde durduğum nokta, oyun disiplini. Öne geçebiliriz, geriye düşebiliriz, önemli olan takımın bilinçli biçimde 90 dakika disiplin içerisinde oyunu bitirmesi.

Bu 2 maç takımın iyiye doğru gittiğini gösterdi. Her ne kadar 1 maç kazandık 1 maç kaybettikse de ben hep olumlu tarafından bakmak istiyorum. Bizim takım nereye doğru gidiyor, ne yapabilir? Şu anda iyi şeyler görebiliyorum. Tabiî ki kısa zaman içerisinde bunlardan çok şey beklemek de yanlış olur. Ama bunu istiyorum. Futbolcular hem antrenmanda hem maçlarda her şeyi versin. Disiplinli bir şekilde çalışsın. Çünkü çalışmadan hiçbir şey olmaz. Hiç kimse başarıya ulaşamaz.

Önümüzdeki 2 maçı kazanmamız gerekiyor. Çünkü artık ligi orta sıralarda bitirmek istiyoruz. Devre arasını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Kadromuz dar, hep aynı oyuncular üzerine yük biniyor. Bu 2 maçı kazanabilirsek devre arasında biraz daha kadroyu güçlendirebilir, farklı hedeflere doğru gidebiliriz.”

Ömeroviç, transferle ilgili bir soru üzerine şöyle dedi:

“Bildiğim kadarıyla kulüp içerisinde bazı problemler belki olabilir; inşallah olmaz. Yeni gelen yönetime gerçekten inanıyorum. Bu tür problemleri çözerler. Onun için sabırlı davranmamız gerekir. Transfer konusunda benim çok dikkatli olmam gerekiyor. Çünkü yüksek maliyetli transferler kulübü daha zor duruma sokabilir. Ben ve yönetim bu tip kararlar verirken, ben ve yönetim en mantıklı, en doğru, en gerçek kararı vermemiz gerekir. Ama sonuçta transfer yapmak zorundayız. Çünkü kadro gerçekten çok dar bir kadro”

Ömeroviç, bir başka soru üzerine, Ordu maçında seyirci ve yönetimin katkısıyla galip gelindiğini, Karşıyaka maçında Ordu maçından da iyi oynamalarına karşın sonucun iyi olmadığını anlattı ve “sonuç iyi olsa belki şu an futbolcuların morali daha iyi olacaktı, ilk 6 takıma daha yakın olacaktık. Ama ben inanıyorum ki daha hiçbir şey bitmedi. Diyorum ki devre geçsin, iki maçta 6 puan alalım. Bunu başarırsak devreyi orta sıralarda bitireceğiz. Ondan sonra devre arasında gerçek ve doğru transferler yaparsak kadro daha güçlü olacak. O zaman hedeflere doğru gidebiliriz. Ama biz gerçek dışı, hayal hedefleri seçersek, Malatyaspor’un hedefi lige çıkmak diye hedef koyarsak, o zaman büyük bir hata yapmış oluruz. İlk hedefin kulübün sağlıklı bir yapıya kavuşturulması olması gerekir. Benim teknik direktör olarak yapım; tabiî ki elimde ligin en genç takımı da olsa, ben hayal kurmak isterim. Diyelim en iyi neyse ona göre çalışırım, bunu futbolcularımdan isterim. Eğer biri futbolu seviyorsa her zaman büyük hedeflere gitmesi gerekir. Ben futbolu seviyorum. Futbolcularımdan da bunu istiyorum. Çalışarak, çalışarak, çalışarak sabırlı olarak, her zaman başarıya gidebiliriz. Diyelim ben yine hayal olarak bunu kurmak istiyorum: Malatyaspor lige çıksın. Ama bu hedefe doğru giderken ilk önce en gerçek, en yakın hedefe doğru gitmemiz gerekir. Bu dönemde inişler-çıkışlar olacak. Hem takım hem kulüp olarak buna hazır olmamız gerekiyor” dedi.

Ömeroviç, kadro dışı bırakılan Ulaç Çağlayan ile ilgili bir soru üzerine, bu futbolcunun kendisini telefonla aradığını, özür de dilediğini, bunların olumlu gelişme olduğunu belirterek “kimse istemez bu duruma düşsün profesyonel oyuncu bunu da düşünmesi lazım. Ben kendime zarar verebilirim ama gruba kulübe zarar vermemem lazım bunu da düşünmem lazım. Olan oldu. Haftaya oturur, yine konuşur, değerlendiririz. İki şık var: Ya ayrılmak ya devam. Ama şu anda devre sonuna kadar bu grupla devam edeceğiz” karşılığını verdi.

Ömeroviç Bolu maçıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Malatya’da seyirci desteğiyle her zaman iç saha avantaj oluyor. Bu iki maçı seyirci desteğiyle en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. En iyi şekilde derken 6 puan almamız gerekiyor. Futbolcularımızı bu maçlara psikolojik olarak da hazırlamamız gerekiyor. Çünkü bazen futbolun içerisinde ters durumlar oluyor. Mağlup duruma düşebiliriz. Karşıyaka maçı gibi mağlup duruma düşsek bile, devamlı, oyun disiplinini sergileyebilirsek, ne olursa olsun bu iki maçı kazanırız diye düşünüyorum. Dediğim gibi bu maça futbolcuları psikolojik anlamda çok iyi hazırlamamız gerekiyor. İç sahada oynuyoruz, 6 puan alırız düşüncesiyle çıkarsak bizim için büyük tehlike doğabilir.”

Fahrettin Ömeroviç, ligde her takımın her takımı yenebilecek güçte olduğuna dikkat çekip, ikinci yarı biraz daha güçlü kadro ve takım ruhu yaratmayı hedeflediklerini, bunu başarmaları halinde “ilk 6’ya girme düşüncesinin belki gerçek olabileceğini ama bunun için teknik kadro, futbolcular, yönetimin paralel gitmesi gerektiğini” söyledi.

Boluspor maçını dönüm noktası olarak niteleyen Ömeroviç, iç sahanın her zaman avantaj olmayabileceğini fakat bu maçı ve son hafta oynanacak Elazığ maçını mutlaka kazanmak istediklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız