SON DAKİKA
SON DEPREMLER

En 'Mülayim' Meclis

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:42
En 'Mülayim' Meclis
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi, son dönemlerde ‘Yolsuzluk ve usulsüzlük’ iddialarıyla gündeme gelen ve bu iddialar nedeniyle yöneticileri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulan MOTAŞ’a sermaye artırımı yoluyla para aktarma kararı aldı. Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısında MOTAŞ’ın sermaye artırımından doğan 3 milyon TL’nin Malatya Belediyesi tarafından MOTAŞ’ın hesabına yatırılması konusu AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

5 yılın en sessiz meclisi

Malatya Belediye Meclisi, Şubat ayı olağan toplantısını Başkan Vekili Dr.Mehmet Şehitoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem dışı verilen teklifler okunarak gündeme alındı. Belediyenin çeşitli dairelerinden gelen teklifler, imar konuları ve gündemdeki diğer konuların yer aldığı meclis toplantısında 48 madde görüşüldü. Son 5 yılın en sessiz – sedasız toplantısı olarak kayıtlara geçen Belediye Meclisi’nin bu oturumunda, ne muhalefet partili üyeler ne de bağımsız üyeler gerek yolsuzluk iddialarına konu olan ve hesap hareketleri Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından incelenmeye alınan MOTAŞ AŞ’nin sermaye artırımına ilişkin maddenin gerekse Malatya’nın çarpık yapılaşmasının temelini oluşturan kat artırımı ve cins değişikliği gibi konularda önemli kararların alındığı imar maddelerinin görüşülmesi sırasında tek bir soru sormadığı gibi herhangi bir yorumda da bulunmamaları dikkat çekti.

İmam Hatip Pansiyonuna 60 bin TL 

Belediye Meclisinde ilk olarak bir önceki toplantıda Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilen toptancı halinde faaliyet gösteren iş yerlerinden alınacak olan teminat bedellerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. İlgili mevzuat gereği hal esnafından alınması gereken teminatın, halde bulunan iş yerleri arasında en düşük kirayı ödeyen iş yerinin kirası oranında teminat alınması önerisi, komisyonun raporu doğrultusunda kabul edildi. 

Toplantıda, Adliye yanında yapılan otoparkın 48 araçlık bölümünün Defterdarlığa 68 araçlık bölümünün de Cumhuriyet Başsavcılığı’na tahsisi de kabul edilirken, Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip Lisesi Pansiyonu yapım projesine ortak olunması da oylandı ve projeye 60 bin TL aktarılması da görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda ayrıca gündemin 6. Maddesi olarak görüşülen Malatya Belediyesi İmar Uygulamalarına ilişkin yönetmelik taslağı, Malatya’nın büyükşehir olması ve büyükşehir statüsüne uygun yeni bir İmar Uygulamaları Yönetmeliği’nin hazırlanacağı gerekçesiyle gündemden çıkartılması kararlaştırıldı.

MOTAŞ’A 3 milyon TL aktarıldı

Belediye Meclisi’nin  toplantısında MOTAŞ’a sermaye artırımı yoluyla 3 milyon TL kaynak aktarılması konusu da görüşülerek kabul edildi.  24 milyon 200 bin TL sermayesi olan MOTAŞ’ın 3 Şubat tarihinde bu sermayesini 3 milyon 200 bin TL daha arttırarak 27 milyon 400 bin TL’ye çıkarma kararına binaen, Malatya Belediyesi’nin MOTAŞ’taki hissesine tekabül eden 3 milyon TL’nin MOTAŞ’a aktarılması AKPli üyelerin oylarıyla kabul edildi. 

Yaşam ve Spor Kompleksi’ndeki alanların kira süresi 10 yıla düşürüldü

Daha önceki meclis toplantısında, 2. Ordu Kavşağında inşaatı devam eden Spor ve Yaşam Merkezi’ndeki tesislerin 30 yıllığına kiralanması yönündeki karar da iptal edildi. Söz konusu tesiste kiraya verilecek sportif alanların kiralama süresinin 10 yıla düşürülmesi ve kiralama ihaleleri için Belediye Meclisi Encümenine yetki verilmesi önergesi de görüşülerek kabul edildi. 

Belediye Meclisi’nde görüşülen imar konuları ise şöyle:

Kat yüksekliği

Blok nizam, 5 kat ve konut alanda olan Aşağıbağlar Mahallesi 2044 ada 1-2-3 No’lu parsellerin yüksekliğinin 28.50’ye (9 kat) çıkarılması, yine aynı mahallede bulunan 2044 ada 6 ve 7 No’lu parsellerinde yapı yüksekliklerinin 24.50’ye çıkarılması oy çokluğu ile kabul edildi. Blok nizam 4 kat ve konut alanı olan Yeşiltepe Mahallesi 3357 ada 2 parselin 5 kata çıkarılması oyçokluğu ile kabul edildi. 

Mevcut imar planında konut alanında olan Kaynarca Mahallesi 848 ada 66 No’lu parselin belediye irtibat bürosu olarak kullanılması için ‘belediye hizmet alanı’  olarak işaretlenmesi oy çokluğu ile kabul edilen bir diğer karar oldu. 

Cins değişiklikleri 

Mevcut imar planında ayrık nizam 4 kat ve konut alanı olan Koyunoğlu Mahallesi 249 ada 140 No’lu parselin konut+ticari alana dönüşmesi önergesi de oy çokluğu ile kabul edildi. Bitişik nizam 5 kat ve konut alanında bulunan İnönü Mahallesi 3784 ada 6 No’lu parsel ile 3785 ada 8 No’lu parsellerin kat yüksekliğinin 21.50 ve 24.50’ye çıkarılması ve mevcut imar planında ikiz nizam olan Hidayet Mahallesi 604 ada 6 No’lu parselin bitişik nizama dönüşmesi önergeleri de oy çokluğu ile kabul edildi. 

Çekme mesafesinin geri çekilmesi talebi

Mevcut imar planında akaryakıt +LPG ve ticari alan olarak belirlenen Tecde Mahallesi 5632 ada 4 No’lu parselin 15 metre olan çekme mesafesinin 10 metreye düşürülmesi komisyon kararı doğrultusunda oy çokluğu ile reddedildi. 

Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısını  5 Mart Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı. 

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız