SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Mutlu Eden Projemiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı hayırsever iş adamı Cemal Akmercan tarafından babası Hüseyin Akmercan ve annesi Besay Akmercan adına yaptırdığı Akmercan Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Anemon Otel karşısında yaptırılan okulun temel atma törenine, Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ve Akmercan ailesinin yanı sıra oda ve dernek başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni öncesinde bir konuşma yana Vali Ulvi Saran, Malatya'da eğitim zincirine bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Saran, insanın toplumda kalıcı eserler bırakmasıyla hatırlanacağını ifade ederek, "İnsanın gerçek ölümü bedeni varlığının biyolojik yapısının son bulmasıyla noktalanmaz. Gerçek ölüm insanın öldükten sonra yaşadığı çevre ve toplumda unutulduğu andır. Birer fani olan insanlar öldüklerinde eğer arkalarında iyi bir isim, iyi bir hatıra bırakmazlarsa bir süre sonra unutulurlar. Dolayısıyla toplumda gerçek anlamda kalıcı olmanın, hatırasını en iyi şekilde yaşatmanın yolu, insanların arkalarında topluma faydalı olabilecek eserler bırakmalarıyla mümkün olabilir. Bu manada Akmercan ailesi daha sonra nesiller boyu isimlerini yaşatacakları muazzam bir eseri vücuda getirmekle çok güzel bir örneği ortaya koymuşlardır.

Malatya, Türkiye'deki birçok şehir gibi hızlı şehirleşmenin ve nüfus artışının getirdiği kamu kamu hizmeti açığıyla karşı karşıyadır. Eğitim gibi, sağlık
gibi, kültürel ihtiyaçlar gibi, gençlik ve spor ihtiyaçları gibi her geçen gün büyüyen nüfusa karşı o nüfusun ihtiyaç duyduğu yatırım ihtiyaçlarının karşılanmada ortaya çıkan zorlukların aşılması elbette ki devletimizin bu manada ortaya koyduğu büyük yatırımların yanı sıra hayırsever, vefakar ve doğduğu topraklara karşı minnettarlık borcunu taşıyan iş adamlarımızın sorumluluk duygusuyla aşılabilecektir. Bu manada son 7 yılda 720 civarında derslik yapıldı ve bu okulumuzla 24 derslik daha eklenmiş oldu. Akmercan ailesinin yaptığı katkı nesiller boyu yaşayacaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, Akmercan Anadolu Lisesi'nin genel yapısıyla ilgili bilgiler vererek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın 2003 yılında başlattığı eğitime yüzde 100 destek kampanyası ilimiz genelinde çığ gibi büyüdü. Hassasiyete çok duyarlı olan hemşerilerimiz Malatya'da çok sayıda okul ve derslik yaptılar. Bu kapsamda Malatya'mızda 2003 yılından bugüne kadar 62 tane okul toplamda da 711 derslik yapıldı. Akmercan ailesinin yaptığı bu okulumuz Malatya için çok büyük bir önem taşımaktadır. Zira Milli Eğitim Bakanlığımızın aldığı son bir kararla mevcut bütün genel liselerimiz Anadolu ve Meslek liselerine dönüştürülecek. Dolayısıyla bu dönüştürme esnasında çok fazla okul ihtiyacımızın doğacağından 24 derslikli Akmercan Anadolu Lisesi bu anlamda eğitimimiz için çok büyük bir yer tutmaktadır" diye konuştu.

Bulut, Malatya'nın eğitim ihtiyaçların devlet ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla ilçeler bazında büyük anlamda toparladıklarını belirterek, "İl merkezinde çok sayıda okul ihtiyacımız var. Sayın belediye Başkanımızın son dönemlerde yapılan imar çalışmalarında bize yetecek kadar okul arsası temin etmiş olması bu anlamda önümüzü açmıştır. Ben buradan değerli hemşerilerimize ilimiz ve ülke geleceğine katkı sağlaması açısından eğitim yatırımlarına katkı sağlamalarını ve Akmercan ailesini de bu yatırımıyla örnek teşkil etmesini diliyorum" şeklinde konuşu.

Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan'da, Akmercan ailesi ve kendi şahsında tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek, "Yaptığımız işler arasında bizi en çok heyecanlandıran ve mutlu eden bu okul projesi olmuştur. Doğduğumuz topraklara vefa borcumuzu ödeyebilmenin en iyi yolunun okul yaptırmak olduğunun sonucuna vardık. Umudumuz en kısa sürede okulu bitirip, teslim etmektir. Allah bana ve kardeşlerime memleketime okul yaptırmayı nasip etti. Bunun için çok mutluyum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Akmercan Anadolu Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız