SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Önemli Düzenleme Başkanlık Sistemi"

0
Güncellendi - 2016-02-01 20:18:59
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Memur-Sen Malatya Temsilciği ile bağlı sendika başkanlarını ziyaret etti.

Eğitim-Bir-Sen'de gerçekleşen ziyarette konuşan Çalık, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Türkiye zorlu bir süreçte geçiyor ve hepimizin kulağı, gözü Doğu’da yaşanan süreçle alakalı olarak şehitlerimizin olmaması için ettiğimiz dualarla buluşuyor. Biz biliyoruz ki şehitler ölmez onlar diridir, askerimiz, polisimiz, sivillerimiz şehit olarak anılır ama orada ölen teröristlerin leş olarak anıldığını herkesin çok net bilmesi gerekir. Hem ulusal hem de uluslar arası alandaki Türkiye’yle uğraşan güçlerin burada kendilerince barış adına cümleler sarf ettiğini görüyoruz. Türkiye C umhuriyeti devletinin yanında olmak yerine PKK’nın oradaki leşlerin yanında yer almaları hepimizi derinden üzüyor. Kendilerini aydınlık, gazeteci, yazar, sanatçı olarak gören insanların bu anlamda yapmış olduğu vurguları şiddetle kınıyoruz" dedi.

Terör operasyonlarını kararlı bir şekilde devam edeceği vurgusu yapan Çalık, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan bu hadiseler, operasyonlar oradaki terör örgütlerinin silahlılarını susturana kadar devam ettireceğini herkesin bilmesi gerekir” diye konuştu. Cizre’de ambulansların yaralılara müdahale etmediği iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalık “Mecliste HDP’li milletvekillerinin yapmış olduğu açıklamalarda yaralılar var, ambulans gitmiyor cümlelerine herkesin tüm vatandaşlarımızın bilmesi gerekir ki sağlık ekipleri hepsi görevinin başında ve canları pahasına bu mücadeleyi veriyorlar. Fakat ambulansı çağırırken oraya döşedikleri mayınlar, çukurlar ve bombalar giden ambulansları orada da tuzak kuruyorlar" ifadelerini kulandı.

Yeni anayasa çalışmaları hakkında bilgi veren Çalık, "Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var gelen hükumetler her defasında anayasayla ilgili değişikliler yapıyor olmasın rağmen maalesef şu andaki bütüncül bir anayasa değişikliği şimdiye kadar çıkarılamamış ve milletin iradesi ile bütün milletimizin kabul edeceği bir anayasayı gerek ve şart kılmıştır. Yeni anayasayla birlikte yapılması gereken en önemli düzenleme de Başkanlık sistemidir” diye konuştu.

Malatya Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “maalesef ülkemizi rahat bırakmamak için dış güçler elinden gelen her şeyi yapıyorlar. Tabi ki güneydoğuda yaşanan olaylar bütün Türkiye genelinde olumsuz bir etki ortaya koyuyor. Özellikle şu andaki yürütülen operasyonlar çerçevesinde malum çevreler hem dış medyaya hem de ülkemizdeki medyaya olumsuz şeyler yansıtmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Tahir (8 yıl önce)
    BAŞKANLIK, ABD ve BOP'un dayatmasıdır. Maalesef ne kadar olumsuzluğa karışmış kişiler var ise BAŞKANLIK sistemini ısrarla savunmaktadır. Ve herkes çok iyi bilir ki BAŞKANLIK sistemi, Bunu dayatanlar için kurtuluş yoludur. Atını rahat oynatma zeminidir. Rant kapısını sonuna kadar dayayıp esip-gürlemektir. Allah bizi o günlerden uzak etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sarıg erük (8 yıl önce)
    Bu ülkenin en önemli meselesi Başkanlık sistemiymiş gibi göstermeye devam ediyorlar. Memlekette başka konu kalmamış gibi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp aynı teraneye devam... O kadar kapasiteli olsaydınız tarihin görmediği oy çoğunluğuna sahip hükümetler zinciri olarak bu sorunları halledebilirdiniz... Kişilerdeki zihniyet değişmediği sürece sistemin değişmesi sadece iktidardakilerin elini kolaylaştırır. Başkanlık sistemi olsa ne olacak... Yine aynı kişiler aynı zihniyet yönetecek ülkeyi.. Sadece artık insanlar demokratik sistemlerde bir hak olan fakat bize lütuf olarak görülen şikayet haklarını da kaybedecekler... Kimse önünüze çıkamayacak... Çok beklersiniz...
    0
    0
    Yanıtla