SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Önemli Mesele Katılım"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:04:38
A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili adaylarından Taha Özhan, "Ne yaptığımızın farkında olmalıyız. Bununda ilk adresi 7 Haziran 2015 seçimleri." diye konuştu ve partisine oy istedi.

AKP adayları Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkçi ve Bayram Taşkın'ın seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle: 

'7 HAZİRAN SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özhan,  "7 Haziran 2015 seçimleri, 'eski Türkiye bir daha kesinlikle kafayı kaldırmasın' diye bizim girdiğimiz bir seçim" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Akpınar esnaflarını ziyaret etti. Esnaflarla bir araya gelen ve genel seçim için destek isteyen Özhan, vatandaşlarla da sohbet etti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan daha sonra Kale İlçesine geçti. Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Programına katılan Özhan, 2002 yılından bu yana Malatya'da birçok şeyin değiştiğini ifade etti. Kale'nin son seçimde yüzde 92'den fazla oy vererek, Türkiye genelinde üçüncü olduğunu hatırlatan Özhan, "Kale, AK Parti'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduğunu ispatlamış bir ilçemiz. 2002'den bu yana Malatya'mızda bir çok şey değişti. Sıkıntılar belli, inşallah bunu derleyecek, toparlayacak ve halledecek bir yol haritası kendimize çizeriz. Çok büyük sıkıntılar değil. İnşallah biz bu merkezi oluşturma işinden başlayarak, gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Özhan, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Büyük resmi görelim. En azından bu kadar kinle bize düşmanlık yapanların gördüğü kadar büyük resmi görelim. Hala peşini bırakmadılar. Mısır'da ilk kez seçilmiş birisi Cumhurbaşkanı oldu. Hatta ilk kez bir Mısırlı Cumhurbaşkanı oldu. 5 bine yakın kardeşimizi sokağın ortasında gündüz vakti silahlarla tarayarak öldürdüler. Ardından seçilmiş Mursi hükümetini devirdiler. Bize de ha bire ders vermeye çalışıyorlar. 'Sonunuz böyle olacak' diyorlar. Bunlardan bir tanesi de sosyal medyada, 'Tayyip Erdoğan git de kurtar' diyor. İdam kararı çıktı ya. Bunların bakışı bu. Dolayısıyla bizlerde heyecanımızı, dinamizmimizi, bunlara dair duyduğumuz düşünceleri zerre unutmadan, sürekli gözden geçirerek hassasiyetlerimizi sağlam tutacağız. Çünkü Allah bunlara fırsat vermesin, bunlar fırsatını bulduğu andan itibaren tıpkı 28 Şubat'ta olduğu gibi, sadece öyle liderleri ve öne çıkmış isimleri değil, en sırdan vatandaşın evine bile müdahale ettiler. En sıradan sokaktaki insana kadar müdahale ettiler. Başörtülü kızlarımızın başörtülerine saldırdılar. Dolayısıyla biz hakikaten bilincimizi korumalıyız. Ne yaptığımızın farkında olmalıyız. Bununda ilk adresi 7 Haziran 2015 seçimleri. 7 Haziran 2015 seçimleri, bu manşetleri atanlara karşı yapılan bir seçim. 7 Haziran 2015 seçimleri, 'eski Türkiye bir daha kesinlikle kafayı kaldırmasın' diye bizim girdiğimiz bir seçim. Şunu düşünüyorlar, '13 yıl oldu, bunlar yoruldu, biz bir kaç tane kumpas ayarlayabilirsek. Bir de bir proje partisi var, HDP diye buna da bir barajı geçirte bilirsek buradan bir koalisyon çıkarırız, ardından bir kriz. Başka başkentlerden de destek alırız. Zaten bu paralelciler, iş birlikçiler hazırlar, eski Türkiye'ye yeniden döneriz.' Emin olun o manşeti atarken, iştahları ve heyecanları o kadar yüksek ki, fırsatını buldukları anda sonuna kadar giderler. Bu nedenle 7 Haziran seçimleri büyük önem taşıyor" şeklinde konuştu. 

Özhan, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde Kale'nin kırmış olduğu rekoru yenilemesini beklediklerini ifade ederek, "Kale, üçüncü olmuştu, Türkiye genelinde birinci yapmamız lazım. Bu seçimlerde bizim için en önemli mesele, katılım. Hiçbir oyumuzun zayi olmaması lazım. Bir şekilde kendimizi organize edip, ayarlayalım ve seçime katılımı sağlayalım. Bunu en iyi şekilde yapacağınıza inancım tam. Allah rızası için bu desteği verin, bizde güçlü bir şekilde buralara hizmetleri getirmeye çalışalım. Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye devam edelim. Ahmet Davutoğlu ile de yolumuzu yürümeye devam edelim. Çünkü bunlar sizin içinizden kardeşleriniz" dedi. 

Özhan, Bent ve Pilot'a 2 tane spor tesisi için gerekli finansın çıktığını da kaydetti. 

TÜFENKCİ: KOALİSYONLARDAN ÇOK ÇEKTİK

7 Haziran genel seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren AK Parti Malatya milletvekili adayları gündüz gerçekleştirdikleri çalışmaları akşam mahalle toplantılarıyla devam ettirerek, gece gündüz vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyorlar.

Bu kapsamda AK Parti Malatya Milletvekili adayları Mustafa Şahin ve Bülent Tüfenkci, Özalper Mahallesi’nde düzenlenen ortak toplantıya katıldı. Özalper Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  Malatya’da 6’da 6 yapmak istediklerini hatırlattı. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci de gece gündüz demeden çalıştıklarının altını çizerek, “Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizler de kapı kapı dolaşarak, bu davayı anlatmalısınız. Birileri koalisyonu hedefliyor. CHP’si de MHP’si de HDP’si de biliyor ki tek başlarına iktidar olamayacaklar. Biz koalisyonlardan çok çektik. Rabbim bir daha o günlere döndürmesin. Hepimiz oyumuza sahip çıkmalıyız ve Türkiye’yi yeni bir maceraya sürüklememeliyiz” sözlerini kaydetti.

AK Parti 24. Dönem Malatya Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise Özalper Mahallesi’nde yaptığı konuşmada, 28 Şubat’ı işaret etti.

“İmam hatiplerin köklerine kezzap dökmek isteyenlerin köklerine millet kezzap döktü” diyen Mustafa Şahin, “Biz hizmetlerimizi anlatmakla, onlar ise bu ülkeye yaptıkları namertlikleri anlatmakla bitiremezler. 1999 yılında 3 siyasi parti iktidara geldi. Koalisyon kurdular. Koalisyonu sizlere hizmet için değil, sizlerden intikam almak için kurdular. 28 Şubat post modern darbesini yapan kişiliksizlerin verdikleri görevleri yerine getirdiler. Bunları imam hatiplere kızınız, oğlunuz gitmesin diye, bu ülkenin başörtülü insanları kamuda görev alamasınlar diye uğraştılar. O gün bir gafil insan vardı Mesut Yılmaz. Diyordu ki ‘Benim siyasi hayatımı da mal olsa imam hatipleri kapatacağım ve kesintisiz eğitimi getireceğim.’ Ama millet ne yaptı? İmam Hatiplerin köklerine kezzap dökmek isteyenlerin köklerine kezzap döktü” şeklinde konuştu.

ÖZHAN,"BEYANNAMEMİZİN MERKEZİNDE İNSANİ KALKINMA VAR"

AK Parti Malatya Milletvekili Adayları, Hatunsuyu Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle toplantısına büyük ilgi gösteren vatandaşlar, AK Parti'ye tam destek vereceklerini ifade ettiler. 

Mahalle toplantısında konuşan AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin büyük önem taşıdığını ifade etti. AK Parti'nin Türkiye'de büyük hizmetler ve icraatlar yaptığını dile getiren Güder, "O gün, bugüne kadar sizi aldatan, yalan dolanlarla sizlerden oy istemeye kalkışan; zamanın birinde iki anahtar vaat edip, elinizdeki anahtarı almaya çalışan, sizi IMF'nin kapılarına mahkum eden, milletinin aylıklarını ödeyemeyen bir ülke haline getiren insanlara, 7 Haziran'da bir ders vereceğiz" dedi. 

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Hatunsuyu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 91 destek verdiğini hatırlatarak, bundan sonrada bu desteği vereceklerine inandıklarını belirtti. Türkiye'de devrim niteliğinde çalışmaların yapıldığını kaydeden Kahtalı, "Hedeflerimiz, hayallerimiz var. Bu ülkeye daha verebilecek çok şeyimiz var. Şimdi ikinci yarı başlıyor" diye konuştu. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, yerel yönetimlerin çok önemli olduğuna değinerek, "Genel ve yerel hizmetin Malatya'mızda hızlı bir şekilde çözülmesi için gayret edeceğiz. Büyükşehir statüsünü kazanalı bir yıl oldu. Bazı sorunlar büyükşehre devredildi. Bizde Malatya'nın her noktasına hizmet götürüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ise, 2002 öncesi ile 2002 sonrasını kıyaslamanın mümkün olmadığını ifade etti. Özhan, bambaşka iki tane Türkiye'den bahsettiklerini belirterek, "Her şey baştan aşağı yeniden dönüştü. Malatya'ya son 13 yılda 13 katrilyondan fazla yatırım yapılmış. Yani her sene Malatya'ya bir katrilyondan fazla yatırım girmiş. Bu, bütün Cumhuriyet tarihi boyunca yani 80 yılda Malatya'ya yapılmış olan yatırımın 4-5 katı civarında" şeklinde konuştu.

Bu dönemde 'insani kalkınma' dediklerini dile getiren Özhan, Beyannamemizin merkezinde insani kalkınma var. Yani bundan sonra çok daha ince işçilik yapacağız. Devletimiz derlendi, toparlandı milletimizin zenginleşme vakti geldi" dedi.

'YENİ TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında esnaf ziyaretinde bulundu.

Taşkın, genel seçim çalışmaları kapsamında Fahri Kayahan'da esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Taşkın, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde dua ve destek beklediklerini ifade etti. Taşkın, 7 Haziran seçiminin Türkiye için büyük önem taşıdığını kaydederek, yeni Türkiye'yi hep birlikte inşa etmek istediklerini dile getirdi. Milletin hayır duası ve desteğiyle, Türkiye'nin ilerlemesini sürdüreceğini kaydeden Taşkın, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızı hak ettiği yeni anayasa ile buluşturacağız. Terör belasından da toplumumuzu kurtarıp; birlik, beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşacağız. Hükümetimizin bu konuda kararlılığı tamdır. Halkımızdan alacağımız büyük destekle hem barış sürecini nihayete erdireceğiz hem de yeni anayasayı yapacağız.

“YAŞLI TEYZEYLE KÜRTÇE SOHBET”

7 Haziran genel seçimleri kapsamında çalışmalarını hız kesmeden sürdüren AK Parti 24. Dönem Malatya Milletvekili ve 25. Dönem AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, Hekimhan ilçesine bağlı Molla İbrahim, Kavacık, Yağca, Haydaroğlu, Işıklı ve Dumlu mahallerini ziyaret etti. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, ilk olarak Hekimhan ilçesine bağlı Molla İbrahim Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahallelilerin sıcak ilgisiyle karşılaşan Şahin, yaşlı bir teyzenin hayır duasını alarak Kürtçe bir süre sohbet etti. 

Hekimhan ilçesine bağlı Molla İbrahim, Kavacık, Yağca, Haydaroğlu, Işıklı, Dumlu mahallerini ziyaretleri sırasında Dumlu Mahallesi’nde konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, “AK Parti’ye oy verdiler diye Hekimhan’daki bazı mahallelerimize CHP’li belediye tarafından hizmet götürülmüyor. Malatya’da 13 belediye ve Büyükşehir Belediyesi var. Büyükşehir Belediyesi’ne bakın; hiç oy alamadığı yerlere dahi aynı hizmeti yapıyor. Bizler özellikle az oyun çıktığı yere daha çok hizmet götürmeye dikkat ediyoruz” sözlerini kaydetti. 

“Cumhuriyet Halk Partisi bizim yerimizde olsa kendilerine oy vermeyenlere bu duble yolları bile kullandırmazdı” diyen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onlar bağnaz ve sığ düşünüyorlar. Hekimhan’da CHP’li Belediye Başkanının yapmış olduğu hizmetler ortada. Yapmış olduğum ziyaretler sırasında bir vatandaşımız CHP’ye oy vermeyen bir mahallenin kepçe istediğini, belediyenin ise ‘Sizden bize oy çıkmadı, size oy yok’ şeklinde cevap verdiğini aktardı. Ey Millioğulları, Hekimhan’ın Belediye başkanı olmuşsun ama sözde olmuşsun, özde olamamışsın. Hekimhan’da kendisine oy veren CHP’lilerin belediye başkanı olmuşsun. Olması gereken kadar belediye başkanlığı yap. Yapmayı bilmiyorsan AK Partili belediyeler nasıl çalışıyor git, gör!” 

Bu arada Hekimhan ziyareti sırasında Haydaroğlu köyündeki Basey Teyze, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin’e, “Rabbim AK Parti’nin ve bu davanın yiğitlerinin yardımcısı olsun” sözleriyle duada bulundu.

'HER ALANDA BÜYÜK HİZMETLER YAPTIK'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, tarımda, her alanda büyük hizmetler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz" dedi. 

Genel seçim çalışmalarını sürdüren Çalık, Yeşilyurt Ziraat Odası tarafından verilen istişare toplantısına katıldı. İstişare toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 300 bin nüfuslu Yeşilyurt İlçesi'nin 30 tane ilçeden daha büyük olduğunu ifade ederek, "Yeşilyurt'un devamı için yapacağımız yatırımlarda mutlaka Yeşilyurt merkezin korunmasına dair kanaatlerimizi bildirdik. Çırmıktı merkezde bir tane kültür merkezi yapılmalı dedik. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilyurt'a bir kültür merkezi yapılacağını ifade etti. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat, çevre düzenlemesi dahil olmak üzere meydan ve düzenleme çalışmalarını başlattı. Sosyal donatı merkezleriyle Çırmıktı o eski kadim yıllara dayanan birikimini net bir şekilde yaşatacak. Çırmıktı'nın bozulmaması lazım. Çırmıktı'yı korumalıyız. Çırmıktı ile birlikte o 300 bin nüfuslu Yeşilyurt'u da devam ettirmemiz lazım" dedi.

Yeşilyurtlulara büyük müjdeler veren Çalık, "Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanemizin güçlenerek devam etmesi lazım. Mahmut Amcadan Allah razı olsun hastaneyi yaptı ve şuanda da yenilenmesini yapıyor. Otel konforunda hastane haline kavuşturalım diye odalarında yenileme yapıyor. Diğer geri kalan tarafına da Sağlık Bakanımız ile görüştük, inşallah Yeşilyurt hastanemizle yanına ek binayla, Çırmıktı'ya yakışır daha güzel bir hastane olsun istiyoruz" diye konuştu. 

Çalık, Beylerderesi Viyadük'ünün altına gölet yapılacağını kaydederek, şunları söyledi: "İnekpınarı'nın aktif hale getirilmesi ve baraj yapılması en büyük isteğinizdi. Bununla ilgili ihalelerimizi yaptık. İnekpınarına barajımızı yapıyoruz. Bölgemizde olması ve Yeşilyurt'un büyük sınırlarının içerisinde olması dolayısıyla Beylerderesi Vidayük'ünün altına gölet yapacağız. O göletin üzerinden geçerken İstanbul'daki boğaz köprüsünün üzerinden geçiyormuşçasına Çırmıktı'nın, Yeşilyurt'un üzerinden geçeceğiz. Beylerderesi'nin altını nasip olursa göletle dolduruyoruz. Bununla ilgili gerekli görüşmelerimizi ve çalışmalarımızı yaptık. Araziyi de bozmadan, ağaçlarımızla ilgili işlemlerimizi de yaparak, orada bir gölet yapalım, Beylerderesi'ni Malatya'nın boğaz köprüsü yapalım istiyoruz."

Yeşilyurt'a Ruh Sağlığı Merkezi'ni kazandırdıklarını dile getiren Çalık, "Orada özellikle Sağlık Bakanlığı'nın moral ve motivasyonu güçlendirecek, psikiyatrik hastalarımızın tedavi görmesi için burada sabahtan gidip evlerinden alınıyor, akşama kadar bu merkezde kalıyor, akşamda tekrar hastalarımızı evlerine göndereceğimiz bir merkez yaptık. O merkezi de Yeşilyurt'umuza kazandırdık" dedi.

Çalık, tarıma büyük destekler verdiklerini ifade ederek, "Tarım alanında çok önemli yatırımlar yaptık. Türkiye genelinde ve Malatya'da ilk kez gübre, mazot desteğini bizim iktidarımız döneminde gördünüz. Ve şimdi yapılması gereken özellikle kayısı ile ilgili yaşadığımız sorunu biliyoruz. Bu yüzdende Başbakanımız ile yapmış olduğumuz görüşmede Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına kayısı alınabilir mi? diye bir çalışma yaptırılıyor. Uçaklarımıza kayısımızı koyduk, devamının gelmesini istiyoruz. Tarıma ayrılan bütçe şuanda Malatya'da desteklerle birlikte bir katrilyona yakın" şeklinde konuştu. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız