SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Paha Biçilmez Miras"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:27:03
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından  bu yıl içerisinde dikilmesi planlanan 100 bin fidan için fidan dikim töreni düzenlendi.

Eskimalatya Karahan Mahallesi Hasan Basri mevkiindeki  alanda başlatılan fidan dikim törenine Vali Süleyman Kamçı , 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Metin Alpcan, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile   çok sayıda  davetli ve öğrenciler katıldı.

Törende Battalgazi Mehteran takımı ve Folklor ekibinin  gösteri sunduğu ve öğrencilerin şiir okuduğu fidan dikim töreninde  konuşan Vali Süleyman Kamçı  ormanların korunması ve zenginleştirilmesi gerektiğine belirterek,  “Gelecek nesillere bırakacağımız en anlamlı ve en paha biçilmez miras, sağlıklı yaşanabilecek bir çevre ve zenginleştirilmiş bir tabiattır. Tabiatı korumanın ilk adımı ormanlarımızın muhafazası ve zenginleştirilmesidir. Ormanlar  tabiatın ve dolayısıyla bütün canlıların akciğeri ve nefesidir” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise konuşmasında, bu yıl içerisinde  100 bin fidanı toprakla buluşturacaklarını söyledi. Gürkan,  “ Bizde Orman Bakanlığımıza gittik, istek ve taleplerimizi ilettik. Ve Orman Bakanlığımızın yetkilileri de bu konuda bize cevap vererek, 100 bin fidanımızı İzmit, Manisa ve Isparta fidanlık bölgesinden alınarak şu ana kadar 15 bin fidanı toprakla buluşturduk. Bugünde 20 bin fidanı toprakla buluşturacağız. Ve bu süreç 100 bin fidanı toprakla buluşturuncaya kadar devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

“Belediye hizmet anlayışımızı 5 temel üzerine kurduk. 5 temel ana esaslarımızdan, katılımcılık, hizmet, kültürel, sosyal ve en önemlisi de çevreyi koruma ve yeşili güçlendirme anlayışındaki belediyeciliğimizdir”  diyen Gürkan konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

“Bugün 100 bin fidan ile Battalgazi’mizi ve Malatya’mızı daha da yeşil bir hüviyete kavuşturmak için çalışmaktayız. Ağaç dikmek, kişinin dünyadaki vebalı sorumluluğu, hem de ahrette ki ecri sorumluluğu açısından çok önemlidir. Bir kişinin yıllık kullandığı kağıdı hesap ettiğimiz zaman, o kişi yılda 7 tane ağaç dikmesi gerekir ki, kullandığı kağıtların miktarını karşılasın. Ve bir kişi havada teneffüs ettiği oksijeni karşılamak için 4 tane ağaç dikmesi gerekmektedir. Genel anlamda hesap yaptığımız zaman bir kişinin ömrü boyunca 500’e yakın ağaç dikmesi gerekir ki, tabiatımızda doğal denge bozulmasın. Bugün orman yangınları içimizi acıtmaktadır. 16 milyon hektar dünyada orman yanmaktadır” diyerek, 2015 yılı içerisinde 100 bin fidanı toprakla buluşturacağız”

Yapılan konuşmaların ardından  törene katılanlar tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız