SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Pahalı Bilet 299 TL Olacak'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:05
'En Pahalı Bilet 299 TL Olacak'
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Yarın (3 Aralık Salı) itibariyle en pahalı bilet 299 TL olacak ekonomi sınıfı” dedi. 

Uçak tavan fiyatlarına ilişkin olarak sektör temsilcileriyle biraraya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bir süredir Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve sektörün temsilcileri, Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) başta olmak üzere havayolu şirketlerinin biraraya gelerek havacılığın son yıllardaki gelişmesini değerlendirdiklerini belirten Bakan Yıldırım, “Ağustos ayı içerisinde kamuoyuna bir açıklamamız olmuştu, uçak bilet fiyatlarının özellikle seyahate yakın bir zaman diliminde fazlaca arttığına yönelik vatandaşların şikayeti var. Bu konuyu değerlendireceğiz ve bu konuda ortak bir uygulamayı gerçekleştireceğiz demiştik” diye konuştu.

Bugünkü toplantının amacının ise gelinen noktayı kamuoyuyla paylaşmak olduğunu kaydeden Yıldırım, Türkiye’de 11 yıldır havacılığın serbestleşmesiyle beraber “havayolu halkın yolu” hedefinin gerçekleştirildiğini ifade etti. Bilet fiyatlarında sektör temsilcilerinin ortak varılan kararını açıklayan Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Yarın itibariyle en pahalı bilet 299 TL olacak ekonomi sınıfı. En pahalı diyorum, bunun altında uçanlarda olabilir, onlar tamamen kendi verecekleri kararlardır ama hepsinin ortak mutabakata vardığı ölçü budur. 299 TL’yi hiçbir şekilde ne zaman alırsanız alın bileti, sınırlama da yok. İsterseniz 3 ay önceden alın, belki daha ucuz tabi doğal olarak. Son zamanlarda seyahate günler kala, saatler kala da alsanız yine 299 TL’yi geçmeyecek. Bu ne demektir. 299 TL’ye de bilet var, 50 TL’ye de, 100 TL’ye de var, 150 TL’ye de var. Biz vatandaşımızın her halükarda ne pahasına olursa olsun almak gibi bir mecburiyette kalmasına da gönlümüz razı olmaz, şirketlerimiz de buna razı değil, amaçları büyümek, gelişmek. Bugün gelinen nokta gayet tatmin edici noktadır. Ben vatandaşımızın daha güzel hizmet, daha kaliteli hizmet ve makul ekonomik şartlarda hizmete erişmesi için başından beri yapıcı tutum gösteren bütün havayolu şirketlerimize çok teşekkür ediyorum. Merak etmeyin, uygulayacağınız bu tavan sınırlaması vatandaşlarımız tarafından takdir edilecek, buradan kaybetmeyeceksiniz kazanacaksınız. Siz de kazanacaksınız, vatandaşımız da kazanacak.”

IRAK HAVA SAHASININ KAPATILMASI

Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Yıldırım, bir gazetecinin “Irak’ın hava sahasını kapatılmasıyla ilgili bir sorun yaşandı. Ortaya da bazı iddialar atıldı. Kürt Bölgesel Yönetimi ile enerji anlaşmalarının imzalanmasına merkezi yönetimin tepki göstermesi olarak kapattığı söylendi. Enerji Bakanı Taner Yıldız gitti ama VIP uçakların alınmadığıyla ilgili de iddia var. Bu hava sahasının kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? “ sorusu üzerine şunları söyledi: 

“Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün Bakanlığımıza kamuoyunda bu yönde yer alan haberlere ilişkin herhangi bir resmi bildirim söz konusu değil. Bu ne demektir? Hava sahasının kapatıldığına dair bir bilgi, bizim bu konuda en yetkili kurumumuz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’dür. Buraya herhangi bir Irak makamlarından bildiride bulunulmamıştır. Olay budur.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız