SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Sıkıntılısı Çat Barajı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya sulamasının en önemli tesislerinden biri olan Çat Barajı (fotoğrafta)'nın doluluk seviyesinin çok düşük olduğu bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi ile Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi sınırlarında bulunan, ancak Malatya arazilerinin sulandığı Çat Barajı'nın 288 milyon metreküp hacminin olmasına rağmen, 99 milyon metreküp su bulunduğunu belirterek, "Bu da, geçtiğimiz kış sezonunda yeterince kar yağmamasından kaynaklandı. Bu nedenle, Çat Barajı'ndan sulama suyu alan yöreler, mesela Derme Kanalı'ndan sulama suyu alanlar kesinlikle sebze dikmesinler demiştik. Çünkü, öncelikle ağaçları kurutmamamız gerekiyor"dedi.

Sulama suyunun israf edilmeden idareli kullanılmasını istediklerini belirten Albostan, diğer barajlarda fazla sıkıntı olmadığını, en fazla sıkıntının Çat Barajı'nda olduğunu kaydetti.

Albostan, ayrıca; 53.3 milyon metreküp kapasiteli Sultansuyu Barajı'nda 42.2 milyon metreküp, 70 milyon metreküplük Sürgü Barajı'nda 53.3 milyon metreküp, 12.3 milyon metreküplük Polat Barajı'nda 9.4 milyon metreküp su bulunduğunu da belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız