SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Son Sivas- Malatya Yolu.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:50:31
A- A+ PAYLAŞ
 
SİVAS- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Zübeyir Kemelek’i ziyaret etti.
 
Uçak ile Nuri Demirağ Havaalanı’na inen bakanları, Vali Zübeyir Kemelek ve il protokolü karşıladı. Buradan karayolu ile kente geçen bakanlar, yeni atanan Zübeyir Kemelek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Kemelek, şehir hakkında bakanlara bilgi verdi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bugün Sivas’ta temelleri atılan 12 tesisin maliyetinin 133 milyon TL olduğunu ifade ederek, “Buraya gelirken elimiz dolu geldik. Tesislerin toplam maliyeti 133 milyon TL. Sivas’a hükümetimiz çok büyük önem veriyor. Büyük müjdelerle geldik. Sadece temel atmaya değil, koordinasyon toplantısında yaptığı ve yapacağı yatırımları masaya yatıracağız. Orman Genel Müdürlüğümüz burada büyük çalışmalar yapıyor. Şuana kadar 683 bin 340 dekar arazide çalışma yaparak 42 milyon fidanı toprakla buluşturmuşuz” diye konuştu.
 
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ise, Sivas’ta iktidarları boyunca yapılan bölünmüş yolların 27 kat arttığını söyleyerek, “Yollar konusunda Sivas hakikaten coğrafyası çok geniş olmakla beraber, Türkiye’de en fazla bölünmüş yol yapılan ilk 5 il arasında yer alıyor. Bölünmüş yol miktarı 27 kat arttı. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan bölünmüş yol miktarı sadece 24 kilometre. Bunun üzerine 649 kilometre daha bölünmüş yol ilave ettik. Sıcak asfalt hemen hemen yoktu Sivas’ta, 310 kilometre otoyol kalitesinde sıcak asfalt yol kazandırdık. Sivas’ın komşu bütün illerini bölünmüş yolla bağlanması için çalışmalarımız son hızla devam ediyor. En son Sivas-Malatya yolu vardı. Onun da ihalesini gerçekleştirdik. Böylece Tokat’a, Erzincan’a, Kayseri’ye, Malatya’ya ve Sivas’a komşu olan tüm illere ulaşım koridorları geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da, Sivas’a yapılan hizmetlerden dolayı Bakan Yıldırım ve Eroğlu’na teşekkürlerini iletti.
Valilik ziyaretinin ardından bakanlar, Sivas Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız