SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Sona Biz Kaldık!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:17:48
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Bardakçı, Malatya'da ayakkabı üretimi yapan esnaf ve sanatkarlar için bir site kurulması halinde hem istihdamın artacağını ve hem de Malatya'nın bu sektörde bir marka olacağını kaydetti. 
 
Bardakçı, Malatya Belediyesi'nin Ahmet Münir Erkal döneminde ayakkabıcılar için Yeşiltepe'de bir alan tahsis ettiğini ancak, yaşanan sorunlar nedeniyle o dönemden bugüne kadar o projenin hayata geçirilemediğini ifade etti. Ayakkabı üreten esnafların genelde küçük sermayeli ve emeğe dayalı olarak bu sektörde var olmaya çalıştığını belirten Bardakçı, "Ayakkabıcılar için bir site yapılması şart. Ayakkabı sektörü Malatya'ya çok iyi bir katma değer katacaktır. Yatırım olmadığı için Malatya'da daha önce güçlü olan ayakkabı sektörü her geçen gün azalmaktadır. Konya'da ki Gaziantep'teki İstanbul'da ki imalatçılara bakıyorsun bunlar tek kişi değiller hep 3-4 kişi birleşmişler. Sermayelerini gücünü bir araya getirmişler. Bu şekil çalışıyorlar. Bizde ayakkabı imalatı varken Antep'te Konya'da veya Manisa da yoktu ama şimdi, bunlar geldi bizi de geçtiler. En son biz kaldık. En sona biz kaldık" dedi. 
 
Bardakçı şunları söyledi: "Her atölyede tinerdir, ilaçtır, bunlar hep bir bomba. Allah göstermesin, Allah kimsenin başına da vermesin, öyle bir durum olsa inan ki bu şehrin yarısı gider. Şimdi belediye diyor ki 'gel oturun, konuşalım' diyor. Belediyenin yol göstermesi lazım gidip söylememizle de olmuyor. Malatya'ya katma değer sağlayan bir sektör bu. Yabana atılacak bir sektör değil. Bizim müşterilerimiz geliyor, arabasını park edecek yer yok. Malzemeleri yükleyemiyorlar. 'Ne var ya el arabasına yükletsin götürsün' diyorlar. Bu esnafa güven versinler. Esnafımıza, 'Ben senin yerini bir-senede, iki senede bitireceğim 5- 10yılda sende bu borcunu ödeyeceksin, mal sahibi olacaksın. Buna hazırlıklı olun' dense, bizim esnafımız alacağı bu güvence ile şehir merkezindeki işhanlarından kurtulacaktır." 
 
Bardakçı, Malatya'ya Ayakkabıcılar Sitesi'nin oluşturulması ile bu sektörde Malatya'nın bir marka olacağını kaydetti. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız