SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Ufak Hizmet Alamadık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) büyükşehir belediye başkan adayı Ahmet Çakır, Doğanyol ilçesi ve köylerini ziyaret etti. Seçim kampanyası çerçevesinde düzenlenen ziyaretlerde vatandaşların sorunları dinlendi. Beraberinde, milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, il yöneticileri ile ilçeye gelen belediye başkan adayı Çakır ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Doğanyol Kaymakamı Serdar Karal’dan ilçe hakkında bilgiler alan başkan Çakır, “30 Martta yapılacak yerel seçimle Malatya büyükşehir statüsüne yasal olarak geçmiş olacak. Biz de bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için ilçe gezilerimizi sürdürüyoruz. Amacımız, ilçe ve köylerimizin sorunlarının yanı sıra yörede yaşayan vatandaşların sorunlarını dinlemek ve süreç içerisinde onlara çözüm bulmaktır” diye konuştu. 

Doğanyol 

Kaymakamlık ziyaretinden sonra ilçe merkezinde esnafları tek tek dolaşan Çakır ve beraberindeki heyet, ilçe sakinlerinin yol konusundaki şikayetlerine maruz kaldı. Yollarının bozuk olduğunu belirten ilçe sakinleri işsizliğin de en büyük ikinci sorun olarak belirtiler.

Gökçe 

Doğanyol’dan Gökçe beldesine geçen AKP heyeti sakinlerin sorunlarını dinledi. En büyük sorunun işsizlik olduğunu belirten belde sakinleri bu sorunun giderilmesi gerektiğini söylediler.

Damlı 

Gökçe’den Damlı köyüne geçen AKP’li heyet, köy kahvesinde toplanan köylülerin sorunlarını dinledi. Köyün en büyük sorununun içme ve sulama suyu olduğunu belirten köylüler “ Buraya ilkokul 1924 te kuruldu. Bu kadar eski bir yerleşim biriminin içme ve sulama suyumuz yetersiz. Okulumuz daha 1 ay önce açıldı 20 gün sonra da tatile girecek. Öğretmenler burada kalmıyor. Dolayısıyla çocuklarımız kaliteli bir eğitimi alamıyor. İlçe merkezimizde bir hastane bile yok. En azından bir kadın doğum hastanesi olsa Malatya’ya kadar gitmek zorunda kalmazdık. Kış günlerinde bunun acısını çok çekiyoruz.” diyerek sorunlarını dile getirdiler. 

Koldere 

Koldere’de CHP Doğanyol Belediye başkan adayı Abdullah Bayram ve köylüler tarafından karşılanan Çakır ve heyet, köylülerin sorunlarını dinledi. CHP’li başkan adayı Bayram “Bizim ilçenin ve köyün en büyük sorunu kayısı. Parti ayırımı gözetmeden kayısımızı en iyi şekilde değerlendirmek için elbirliği yapmalıyız” diyerek kayısı sorunun dillendirdi. Köyün gençlerinden biri de “CHP milletvekili Veli Ağbaba. Meclis kürsüsünden kayısıyı sürekli gündeme getiriyor. Ama AKP’li vekillerimizden kayısı ile tek bir söz çıkmıyor. Bunu kabullenemiyoruz” diyerek şikayet edince milletvekili Şahin “ Biz muhalefet vekilleri değiliz. İktidarız. Kayısının sorunlarını ilgili bakanlıklara, genel müdürlüklere taşıyoruz ve de sonuçta kayısımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışıyoruz”  diyerek köylü genci yanıtladı. Bir başka köylü de “Kayısımız 5 ihracatçının elinde, ürünlerimizi değerinde satamıyoruz. İstedikleri fiyatla kayısıyı alıyorlar. Bunlarla mücadele edemiyoruz” diyerek kayısı ihracatçılarından dert yanınca milletvekili Şahin” Kayısı birlik vardı. Bizim iktidar döneminde milyarlarca para akıttık ama olmadı” diye konuştu. Belediye başkanı Ahmet Çakır’da “Kayısının farklı şekillerde tüketilmesi ve ihracı için Esenlik Şirketi bünyesinde çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmalar tamamlandığında kayısımız hakkettiği değeri bulacaktır” diyerek köylüyü yanıtladı. Başkan Çakır ve beraberindeki heyetin Doğanyol gezisi bu ziyaretten sonra sona erdi. 

Geziden Notlar:

•CHP İlçe başkanı Şahin Öz; “İlçenin en büyük sorunun çevre ve yol sorunudur. Kanalizasyonlarımız açıkta akıyor. Yollarımızın hali ortada, lise binamız henüz tamamlanmadı. Gençlerimiz ve çocuklarımız sağlıksız binalarda öğrenim görüyor. Bir hastanemiz bile yok” diye konuştu.

• MHP İlçe başkan yardımcısı İsmail Sümbül “ İlçemizin iki milletvekili var. Bak bu gezi de yoklar niye? Doğanyolluların oylarına ihtiyaçları yok da ondan.  5 yıldır en ufak bir hizmeti bile alamadık. Hastanemiz yok kış günlerinde insanlar hayatta kalma savaşı veriyor. Kanalizasyon açıkta akıyor. TOKİ tarafından depremzedeler için yapılan 32 konut, normal fiyattan satılıyor. Bu insanlara yazık değil mi?”dedi.

•Damlı köyünde yapılan sorun dinleme toplantısında, köylüler içme ve sulama yetersizliğini dile getirirken, köy muhtarı ve ilçe yöneticileri “Köyde su sorunu olmadığını” söylemeleri üzerine Başkan Ahmet Çakır, “Biz sizleri her zaman dinliyoruz. Buraya köylülerin sorunlarını dinlemeye geldik” diye müdahale etti. Bunun üzerine köylüler “İçme suyu şebekesi kağıt üstünde var ama iptidai yöntemle şebekeler döşenmiş. Kış aylarında yetiyor ama yaz aylarında yetersiz kalıyor.”diyerek yanıt verdi.

•Çok değil 15-20 yıl öncesine kadar pazarın kurulduğu Cuma günlerinde 80 baş küçük ve büyük hayvanın kesildiğini ve bölgenin ticaret merkezi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Gökçe beldesi sakinleri “Şimdi tek bir hayvan bile kesilmiyor. Ticaret tamamen öldü. İnsanlarımız işsiz. Ama en acısı da camimizin abdest alacak bir yeri bile yok.” diyerek beldenin ekonomisinin bitirildiğini belirttiler.

PARTİNİN BÜLTENİ..

Bu arada geziyle ilgili olarak AKP İl Başkanlığı tarafından basın kuruluşlarına gönderilen bülten de şöyle:

"AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık ile birlikte Doğanyol ilçesi ve bazı köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. 

İlk olarak Doğanyol Kaymakamlığı’nı ziyaret eden heyet, burada İlçe Kaymakamı Serdar Karal ile bir süre görüştü. Köy Muhtarlarının da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Yasasının çıkmasıyla birlikte yaptıkları ilçe ziyaretlerine devam ettiklerini belirtti. 

BAŞKAN ÇAKIR: SORUNLARI ACİLİYET SIRASINA GÖRE PLANLAMALAR YAPARAK ÇÖZECEĞİZ

Kaymakam ve muhtarlarla birlikte altyapı ve ulaşım ile ilgili sıkıntıları tespit ettiklerini ifade eden Başkan Çakır, “Teknik arkadaşlarımızı daha önce ilçelerimize gönderdik. Ziyaretlerimizdeki temel hedefimiz, ilçe ve köylerdeki sorunları yakinen görebilmek. Bu ziyaretlerimizden sonra elimizde artık bir bilgi, argüman var. Bu hususlarla ilgili Özel İdare’den de yazılı olarak bilgileri alıyoruz. İhtiyaç ve sorunları tespit ettikten sonra aciliyet sırasına göre planlamalar yaparak çözümler bulacağız. İlçelerimizde şubelerimiz, bakımevlerimiz olacak” dedi.

KAYMAKAM KARAL: TESLİM ALACAĞINIZ BAYRAĞI DAHA YUKARILARA TAŞINMASI TEMENNİSİYLE BAŞARILAR DİLİYORUM

Doğanyol Kaymakamı Serdar Karal ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Geçmişte Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü eliyle götürülen hizmetler, 2007’den itibaren İlçelerde Kaymakam’ın başkanlığında Köylere Hizmet Götürme Birlikleri ve İl Özel İdaresi marifetiyle yürütülmeye başlandı. Biz Köylere Hizmet Götürme Birlikleri olarak, hizmetleri Köy Hizmetleri’nden daha iyi yaptığımızı düşünüyorum. Ve bu sayede onlardan aldığımız bayrağı biraz yukarılara taşıdık. Aynı şekilde sizin de teslim alacağınız bayrağı daha yukarılara taşınması temennisiyle başarılar diliyor, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN: DEVLETLE MİLLETİN BARIŞIK OLMASINA DÖNÜK ÇALIŞMALAR YAPTIK

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, TBMM ve hükümet olarak yaptıkları çalışmalara değinerek şöyle konuştu:

“2005 yılında 5302 Sayılı Yasayla İl İdaresi Kanununda yaptığımız değişikliklerle KHGB’ler olsun. KÖYDES-BELDES projeleri kapsamında olsun köylerimize hizmet çok daha süratli bir şekilde ulaşmaya başladı. Ancak her geçen gün kendinizi yenilemeye mahkumsunuz. Onun için yasal düzenlemeleri her alanda olduğu gibi bu alanda da ciddi bir şekilde yapmaya devam ettik. Büyükşehir Kanunuyla köylerimize altyapı hizmetleri daha da süratli bir şekilde gelecek. Tabiri caizse devletin hizmet genleriyle oynadık. Yani bu hizmeti ne şekilde daha da rantabl hale getirebiliriz, vatandaşlarımıza nasıl daha da süratli ulaştırabiliriz diye vatandaş memnuniyetini esas aldık. Onun için özellikle burada devletle milletin barışık olma noktasında da çok ciddi argümanlar ortaya sürdük. Ve bugüne kadar da aşağı yukarı 200 yıllık bir süre içerisindeki bir takım sıkıntıların büyük bir bölümünü bertaraf ederek insanlarımızla devletin bütün kurumlarının daha barışık daha uyumlu olmasına vesile olan çalışmalar yaptık. Büyükşehir statüsü de onlardan bir tanesidir. İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde kazananın Malatya’mız olacağını, ilçelerimiz ve köylerimiz olacağını ümit ediyorum. İnşallah Başkanımız da biraz daha tabiî ki gövdelerini taşın altına koymuş olacaklar.”

BAŞKAN TÜFENKÇİ: MİLLETİMİZ OYUNU BOZACAKTIR

İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ‘‘AK Parti’de tıpkı Türkiye gibi, milletimiz gibi köklerinden güç alarak eğilmeden savrulmadan büyük bir kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edecektir. Birbirinden değerli aday adaylarımız var AK Partiye yakışır vakurda hareket ettiler. 30 Mart’a kadar bu duruşlarını devam ettireceklerinden kuşkumuz yoktur. Birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyeceğiz, milletin emanetini de namusumuz gibi koruyacağız. Bu birlikteliğimiz güçlü bir AK Parti olacaktır. Son zamanlarda Türkiye üzerinde emelleri olan dış güçler maalesef ülkemizin gelişiminde ve büyümesinden rahatsız olarak senaryolarını devreye koymak için bin bir türlü girişimde bulunuyorlar. Bu senaryoların asıl amacı, Ak Parti’siz, Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye’dir. Ancak milletimiz 12 yıl boyunca olduğu gibi bu oyunu da bozacaktır ve Recep Tayyip Erdoğan ve teşkilatları milletini arkasına alarak, gelişen ve büyüyen Türkiye için hedeflerine ulaşacaktır.’’ diye konuştu.

TÜFENKÇİ:HEDEFİMİZ MALATYA’NIN TÜM İLÇELERİNİ AK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRMAK

AK Parti'nin, kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye'ye çağ atlatacak dev kalkınma ve dönüşüm adımlarını birer birer hayata geçirdiğini vurgulayan Bülent Tüfenkçi şunları kaydetti:

‘‘3 Kasım 2002 tarihine kadar görevde olan hükümetlerin görev süresi ortalama 15 ay iken AK Parti yaklaşık 12 yıldır iktidarda olmayı başardı ve halkın AK Parti'ye olan ilgisi her geçen gün giderek artmakta. Milletimiz partimizin ve hükümetimizin icraatlarını desteklediğini, AK Parti'ye 2011'de daha fazla oy verip üçüncü kez tek başına iktidar yaparak bir kez daha gösterdi. Türk siyasi tarihinde başka hiçbir partiye nasip olmadı. Partimiz 2 yerel seçim, 2 referandum ve 3 genel seçimde hep milletin tercih ettiği merkez oldu. Önümüzdeki yerel seçimde de farklı bir gelişme olacağını bekleyenler, hayal kırıklığına uğrayacaklar. Özellikle Malatya’mızda yapılan kamuoyu araştırmaları Ak Parti’mizin yüzde 70’lere varan oy oranına ulaştığını göstermektedir. Bizim hedefimiz muhalefetin de elinde bulundurduğu Malatya’daki tüm ilçeleri Ak belediyecilikle tanıştırmaktır.’’

Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey ve AK Parti İlçe Başkanı Fetahmet Öz’ün de hazır bulunduğu ilçe gezisinde daha sonra esnaflar ziyaret edildi. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen heyet, sorunları dinleyerek sohbet etti. Heyet, daha sonra sırasıyla Gökçe Beldesi, Damlı ve Koldere köylerini de ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu."

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi- AKP Basın Bülteni

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız