SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Üst Seviyede Hizmet Hedefimiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Metin Sümer, "Sosyal güvenliğe sahip çıkmak, bireyin kendi hakkına sahip çıkması ile mümkündür" dedi.

Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle açıklamada bulunan SGK İl Müdürü Metin Sümer, Türkiye'de sosyal güvenlik konusunda yeni bir sayfa açıldığını belirterek, "Vatandaşlarımıza eşit ve kaliteli bir sigorta ve sağlık hizmeti verilecektir. Hizmeti vatandaşın ayağına götürmeyi ve en üst seviyede kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Sümer, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan aylık almakta olanların mevcut gelir ve aylıklarının ödenmesine devam edileceğini ve aylıklarından herhangi bir azalmanın söz konusu olmayacağını aktardı. Sümer, emekliliği hak kazananların emeklilik şartlarında da her hangi bir değişiklik olmayacağını da kaydetti.

Bu arada, SGK İl Müdürü Metin Sümer ve beraberindeki heyet Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle önce Atatürk Anıtı'na çelenk sundular, ardından da Vali Halil İbrahim Daşöz'ü ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Öte yandan Sosyal Güvenlik İl Müdürü H. Metin Sümer, Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcıları Halil Hulki Öztekin, İzzettin Boran ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü personeli Belediye Başkanı Cemal Akın'a ziyarette bulundular.

7-11 Nisan tarihlerinin Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını belirten Sosyal Güvenlik İl Müdürü Metin Sümer, “Sosyal Güvenlik, insan yaşamının güvence altına alınması demektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan bu yasa bizim haftamızı daha da önemli bir hale getirmektedir. Biz yapacağımız etkinliklerle ve ziyaretlerle sigortalılarımızı sosyal güvenlik hususunda bilgilendireceğiz. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları olarak vatandaşlarımıza en iyi sağlık ve sigorta hizmeti verdiğimize inanıyor, haftamızın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Akın ise, “Çalışanlarımız fevkalade büyük mücadelelerle bu haklarını elde edebilmek için tarih boyunca çalışmışlardır. Bugün gelinen nokta fevkalade güzel bir noktadır. Ancak Sosyal Güvenlik hakkının daha da geliştirilmesi bizim düşüncelerimizin başında gelmektedir. Peygamber Efendimiz ‘İşçinin teri kurumadan ücretini ödeyiniz’ buyurmuştur. Kişi hak ve özgürlüklerinin yanında kişinin ekonomik haklarının da verilmesi gerekmektedir. Meclisimizde görüşülmekte olan bu kanunun ülkemize yararlı ve hayırlı olacağına inanıyorum. Sosyal Güvenlik Haftasının bütün Türkiye’miz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız