SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Uygun Yerde Verildi'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan, Karakavak bölgesinde izaleyi şuyu ile satın alınmış olan "çöp parsel" ile ilgili olarak bir açıklama yaptı ve bu konudaki iddiaların doğru olmadığını söyledi.

Ceyhan'ın açıklaması şöyle:

"Malatyahaber.com Sitesinde 23 Aralık 2009 Çarşamba günü yayınlanan ve kaynağını bilmediğimiz “Onuda Yapmışlar” başlıklı haberde ismim geçmekte ve gerçeği yansıtmayan bir şekilde Tayan’a ait bir arsanın başka bir alana atılarak anayol kenarındaki arsaya yer açıldığı ifade edilmektedir.

Bahse konu arsa (Karakavak Mahallesi 224 ada 4 nolu parsel) izaleyi şuyu marifeti ile satın alınmış olan haritacılık tekniğinde çöp parsel olarak tabir edilen bir parseldir (çöp parsel diğer parsellerden artan küçük parçaların başkaları ortak olmasın diye bir araya getirilerek oluşturulan parseldir). Bu parsel satış aşamasında iken ekte fotokopisi bulunan mahkeme evrakında görüleceği üzere imar uygulaması Malatya İdare Mahkemesi’nin 2002/987 esas ve 2004/278 karar sayılı kararı ile şuyu iptal edilmiş ve durum izaleyi şuyu davasına bakan Malatya 2. sulh Hukuk Mahkemesine bildirilmiştir.

Mahkeme tarafından açık arttırma sırasında şuyunun bozulmuş olduğu bilgisi Tayan’a hatırlatılmış ve “bu hali ile ihaleye katılmak istiyorum ilerideki sonuçlarına katlanacağım” denilerek satış işlemi kabul edilmiştir.

Bozulan şuyulandırma işleminden dolayı yapılan geri dönüş işleminden sonra zikredilen parsel çöp parsele gönderilmeden önceki parselleri olan 40 ayrı parsele yasa gereği hissedar olmuştur. Bunun üzerine parsel maliki Ömer Tayan tarafından 30 Ekim 2008 tarih ve 13551 sayılı dilekçe ile mağduriyetinin giderilmesi ve farklı yerde de olsa parselinin parçalara ayrılmadan bir bütün olarak verilmesi talep edilmiştir. Bu talep Ömer Tayan’ın 40 ayrı parsele hissedar olmaması için uygun bulunmuş ve imar uygulaması sırasında eski durumu müktesep hak teşkil etmediği için en uygun yerden hisse verilmiştir.

Konu yukarıda bahsedildiği şekil de olmuş iken yayınlanan yazı içerisinde de belediyenin de görüşünü almaya ihtiyaç duymadan çarpıtılarak ismim ile birlikte verilmesi, daha önce de yasa gereği ve teknik zorunluluklardan dolayı yapılan birtakım işlemleri de yine belediyenin görüşünü almadan birilerine rant sağlıyor gibi göstererek ve kesinleşmemiş askı evrakları üzerinden imzamın ve dahlimin olmadığı birtakım işlemlerde de ismimin zikredilmesi hususlarında iyi niyet görülmemektedir.

Bahse konu haberin bu bilgiler çerçevesinde değerlendirilmesi uygun olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız