SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Vefalı Özürlü Annesi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:16:36
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 42 yaşındaki Emine İnce (soldan 2.) "Yılın En Vefalı Özürlü Annesi" seçildi. Etkinlik, Dünya Sağlık Örgütü'nün 64. kuruluş yıldönümü dolayısı ile yapıldı. Ödül törenine, Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt ile vatandaşlar katıldı. 
 
Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt yaptığı konuşmada; “Mutlu, huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturmanın en önemli şartı, bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirine destek vererek ve birbirini anlayarak, zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamaktır. İnsanların özürlü-engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlülerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalı, özürlülere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir.” ifadelerini kullandı. 
 
Engellilerin bakım hizmetlerinde de bahseden Bozkurt “Müdürlüğümüzce bakıma muhtaç ağır engellilerin bakımını gerçekleştiren bakıcılara özürlü evde bakım ücreti ödenmektedir. “ Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti İncelenmesi ve Değerlendirmesine ilişkin yönetmelik” esaslarına göre evinde bakıma muhtaç ağır engellinin bakımını üstlenen ekonomik yoksunluk içerisinde bulunan bakıcılara bu vefakâr hizmetinin karşılığında kısmen de olsa maddi yönden destek olmak amacıyla bugün itibari ile her bir engelli için aylık 634 lira ödeme yapılmaktadır. Bugün itibari ile Müdürlüğümüzce 3554 zihinsel, bedensel, süreğen hastalık ve görme engelliye evde bakım ücreti ödenmektedir.” dedi.
 
Engellilerin toplumsal yaşama entegrasyonunun sağlanmasında herkesin görev ve sorumlulukları olduğunu söyleyen Milletvekili Çalık, "Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama entegrasyonunu sağlayabilmek sadece biz siyasilerin değil toplumun tüm bireylerini ilgilendiren bir sosyal sorumluluktur. Hükümet olarak amacımız engelli vatandaşlarımızın yalnız günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları çözümlemek değildir. Meslek edinmelerinin sağlanması, eğitim imkânlarının geliştirilmesi, çalışamayacak derecede engelli olan vatandaşlarımızın sosyal güvencelerinin temini, devlet kurumlarımıza personel alımlarında engelli kontenjanının artırılması, özel sektördeki işverenlerimize engelli vatandaşlarımızı istihdam etmeleri yönünde teşviklerin yürürlüğe konması ve kültür, spor, sanat gibi sosyal faaliyetler içerisinde daha fazla yer almalarını sağlayacak alt yapı olanaklarının sağlanmasıdır. Engellilerimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi yaşamda var olmalarını temini noktasında hükümetimizce son derece kararlı adımlar atıldı ve atılmaya devam ediliyor" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Milletvekili Çalık tarafından 3 özürlü çocuğa sahip olan 42 yaşındaki Anne Emine İnce’ye “Yılın En Vefalı Annesi” plaketi verildi.  Anne İnce “ Çocuklarım benim kanatsız meleklerimdir. Onlarla ben bu dünyada zorlukta yaşasak biliyorum ki, onlar benim cennet kapımdır. Allah’ımın vermiş olduğu iman gücüyle, elimden geldiği kadar onlara çok iyi bakmaya çalışıyorum. İnşallah çocuklarımla cennette birlikte oluruz” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız