SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Yoğun Başvuru Malatya'dan..'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Malatya'daki Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nda eğitim süreci başladı.

AKP İl Başkanlığı tarafından Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı'nın açılışı yapıldı. Törene AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP İl Başkanı Ahmet Çakır, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti ve kurs yöneticileri katıldı.

Milletvekili İhsan Koca, "Şimdiye kadar hiç bir partinin gerçekleştirmek şöyle dursun, hayal bile edemediği bir projeyi daha gerçekleştiriyoruz" derken Milletvekili Mücahit Fındıklı'da başlatılan eğitim programını AKP'nin bir farkını ortaya koyduğunu ifade ederek, "Siyaset ile halkın buluşmasını sağladığı bir programdır. Bu Türk siyasi hayatına hizmet etme kursudur. Milletin kendisine hizmet etme kurslarıdır.Dolayısıyla demokrasiye hizmet etme çabasıdır" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise, AKP'nin artık bir dünya markası olduğunu belirterek, "AK Parti hep ilklerin partisi olmuştur. Hizmetlerimizi halk için yapıyoruz. Halktan kopanların ne hale geldiğini hep birlikte gördük" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, "Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı ile amaç Türkiye'de siyaset bilincini arttırmak ve siyasete olan duyarlılığı arttırmaktır" dedi.

Başlatılan eğitim programının AKP'nin siyasete ve yerel yönetimlere vermiş olduğu önemin bir göstergesi olduğunu belirten İl Başkanı Ahmet Çakır, "Amaç siyasette kaliteyi ve bilinci, siyasete olan duyarlılığı arttırmaktır. Malatya başvurunun en çok olduğu il olmuştur. Bu bir eğitim programıdır. Programa katılanların mutlaka bir yönetim de yer alacağı anlamına gelmez" diye konuştu.

Siyaset Akademisi Yerel Yönetimler Programı Malatya İl Koordinatörü Ertan Mumcu, programının Malatya'nın da içinde bulunduğu 20 ilde başlatıldığını belirterek, program kapsamında 2008 yılı içinde en az 15 bin kişiye ulaşılacağını söyledi. Mumcu, Siyaset Akademisi'ne en yoğun başvurunun Malatya'da olduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız