SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Yoğun Uygulayan Merkeziz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:09:12
'En Yoğun Uygulayan Merkeziz'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Ramazan Özdemir, TGRT Haber Televizyonu'nda Fuat Kozluklu'nun sunduğu "Artı Eksi Gündem" haber programına katılarak, Malatya'daki merkezde yoğun olarak yaptıkları "Sosyete Anjiyosu" ve Kalp Sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

malatyahaber.com'un da yayıncılarından olan Fuat Kozluklu'nun, Malatya Fatih Lisesi'nde sıra arkadaşı olan Prof.Dr. Özdemir, koldan yapılan ve çok kısa sürede tamamlanan ve kamuoyunda da "Sosyete Anjiyosu" olarak bilinen Radyal yöntemi en yoğun uygulayan merkezlerden biri olduklarını belirterek, "Biz Turgut Özal Tıp Merkezi'mizde yılda 4 bin- 5 bin dolayında anjiyo yapıyoruz. Bunun yüzde 80'ini, 'Sosyete Anjiyosu' diye bilinen ve kalbe koldan ulaşılarak yapılan radyal yöntemle, yüzde 20'sini ise kasıktan girilerek kalbe ulaşıp yaptığımız klasik yöntemle gerçekleştiriyoruz. Kasık bölgesinde yapılan klasik anjiyoda, operasyondan sonra damara girilen bölgedeki kanamanın durması için hastayı 4 saat, giriş bölgesi üzerine kum torba ile ağırlık koyarak ve yatakta bekletiyoruz. Oysa, diğer yöntemde koldan giriliyor ve operasyon tamamlandıktan 15 dakika sonra, eğer bir başka sıkıntısı yoksa hastayı gönderiyoruz. Kasıktan girdiğimiz damar 6-7 mm. genişliğinde, koldan girdiğimiz damar ise 3 mm. genişliğinde. Bu nedenle, uygulayıcı açısından klasik anjiyoya göre, radyal yöntem daha zor bir operasyon. Tabi kullanılan malzeme de biraz daha pahalı. Ancak, kolda kullanılabilecek damar sayısının 2 olması nedeniyle, birinde sorun çıktığında, diğerinden operasyonu sürdürebiliyoruz. Bu operasyon için Ankara'dan İstanbul'dan, diğer şehirlerden gelen hastalarımız var. Sabah gelip gece dönebiliyorlar."diye konuştu.

Prof.Dr. Özdemir, programın diğer bölümünde de, kalp hastalığı ve sağlığı ile ilgili konularda açıklamalarda bulundu ve kalp hastalıkları konusunda riskli ülkelerin başında geldiğimizi, bunun kalıtımsal özellikler, yeme alışkanlıkları, hareketsizlik ve tansiyon yüksekliği başta olmak üzere birçok etkenden kaynaklandığını anlattı.

Kozluklu'nun soruları üzerine Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Servisi'nde yapılan diğer girişimsel müdahaleler hakkında da bilgi veren Prof.Dr. Özdemir, ayrıca merkezin Karaciğer Nakil Hastanesi'nin de tamamlanmak üzere olduğunu, merkezin yapılan karaciğer naklinde Avrupa ve dünyada belli başlı merkezlerden biri olduğunu bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız