SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Zor Arazi Burada..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Doğanyol ilçesinde köy muhtarlarıyla bir araya gelerek köyün sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Doğanyol İl Özel İdaresi Şantiyesinde yapılan toplantıya, İlçe Kaymakamı Erhan Yılmaz, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey ve Gökçe Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Doşar, İl Genel Meclis Üyesi Vehbi Öz ve Hilmi Saltık Alp, İl Özel idaresi birim müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

Doğanyol Kaymakamı Erhan Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmada, göreve 8 ay önce başladığını hatırlatıp, "13 tane köyümüz var. Fakat coğrafi şartlar itibariyle dik yamaçlar ve keskin dönemeçleri ile köylere ulaşım çok zor. Bugün İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve beraberindeki ekiple yapılacak işleri yerinde görmek amacı ile sabahtan beri köyleri gezdik. Muhtarlarımızın isteklerini, sorunlarının makul olup olmadığını ve bu makul taleplerin nasıl çözülmesi gerektiği hakkında burada bulunmaktayız.

Konurtay -Ovacık yolunda yapılacak çalışmaları yerinde gördük. Araziyi tanıma açısından güzel bir incelemede bulunduk. Karakaya barajına kadar gittik.

Milletvekillerimiz, Meclis üyelerimiz, İl Genel Sekreteri Sami Er bey de Konurtay-Ovacık yolunun yapılması için büyük gayret göstermekteler. Muhtarlarımızı bir kez de burada toplu olarak dinleyeceğiz. Makul taleplerinin karşılanması için elimizden gelen çalışmaları belli bir program dahilinde başlatacağız. Onun için sabırlı olmamız gerekir. Sami Beye bu toplantıyı tertip ettiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Sami Er ise, "Geleneksel hale getirdiğimiz muhtarlar toplarsını bugün Doğanyol İlçemizde yapıyoruz. Köyleri bir, bir geziyor sorunları yerinde görmeye çalışıyoruz. İnşallah sabırla bu sorunların üstesinden gelmeye çalışacağız" diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"496 köyümüz ve bin 102 mezramız var. Hepsine gidip gelmemiz mümkün değil. Zamanla gidecek muhtarlarımızın sorunlarını, taleplerini yerinde göreceğiz. Muhtarlarımız kurumumuza gelip gidiyorlar. Bu günde muhtarları ilçe de bir araya getirerek sorunları, talepleri dinleyelim dedik. Hizmet gidecek yerleri çok iyi bilmemiz gerekiyor. Yalınca-Konurtay bölgesinde yapılması planlanan yeni yol yapımında incelemelerde bulunduk. Ayrıca Bahran, Gevheruşağı, Ulutaş, Yeşilköy, Konurtay köylerinde incelemelerde
bulunduk. Doğanyol-Çüngüş arası bağlantı yolunu inceledik.

İlçeler arsında coğrafi şartlar itibariyle en zor ve aşılması güç olan arazi burada. Özel İdaresinin temel prensipleri mekanları yerinde görerek ihtiyaçlara cevap verebilmeliyiz. Yerinde görülen ihtiyaçların önemi daha iyi kavranıyor. Bu toplantıda sizler taleplerinizi söyleyeceksiniz, bizlerin görmediği veya duymadığımız sorunları bizlere bildireceksiniz. Bu talepleriniz hemen yapılmaya bilir fakat sabırla ve zamanla makul istekleriniz programa
alınarak çalışmalara başlayacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız