SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ender Uygulanan Projelerden Biri'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve DOKAB’ın koordinatörlüğünde yürütülen “Malatya Belediyesi Nitelikli Çalışan Kalite Alt Yapı (NİKAÇA)” Projesi değerlendirme toplantısı ve sertifika töreni Malatya Yerel Gündem 21 toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Programa Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yerel Gündem21 Genel Sekreteri ve Proje koordinatörü Doç.Dr.Ahmet Baysar, İtfaiye Müdürü Hanifi Acar, Asfalt yol İşleri Müdürü Mehmet Mert, Maski müdürü Ömür Karaağaç, Malatya yerel Gündem 21 Kent Konseyi Arama Kurtarma Temsilcisi Murat Beyazıt, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve halkın katılımı ile gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Malatya insanına yakışır şekilde hizmet üretilmesi gerektiğini ve Belediye adına yapılan tüm hizmetlerin eğitim ile pekiştirilerek daha kaliteli hizmet sunma anlayışıyla aynı çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Programda söz alan NİKAÇA Projesi Koordinatörü Doç Dr. Ahmet Baysar Proje kapsamında yürütülen eğitim çalışmaları ve Malatya Belediyesine alınan ekipmanlar hakkında slayt eşliğinde, bilgi vererek Malatya Belediyesinin Türkiye’de ender uygulanan projelerden birini gerçekleştirdiğini söyledi.

Proje kapsamında eğitim alan Malatya Belediyesi birim amirlerinden İtfaiye Müdürü Hanifi Acar alınan eğitimlerin önemli olduğunu, eğitime sınırsız destek veren Belediye Başkanı Cemal Akın’a şükran borçlu olduklarını ifade belirterek, Doğu ve Güneydoğu Anadoluda tek Su Altı Timine sahip olduklarını söyleyerek bugüne kadar 54 hadiseden başarıyla çıktıklarını belirtti.

Malatya Belediyesi Asfalt Yol İşleri Müdürü Mehmet Mert de Malatya da asfalt şantiyesinin 1968 ylında kurulduğunu ve 40 yıldır aynı teknolojiyle devam ettiklerini ifade ederek Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatları ve bu tür eğitim projeleri ile kendilerini yenilediklerini, proje kapsamında alınan asfalt serme eğitimlerinin uygulamalı olduğu için etkinliğinin fazla olduğunu belirterek alınan eğitimlerden dolayı Malatya Belediyesinin 500.000 ytl tasarruf sağlayacağını söyledi.

MASKİ Su Teknik Şefi Adnan Hanege ise Su Kaçak Tespitleri ve Kanalizasyon Bakım Onarım Eğitimleri ve alınan ekipmanlar sayesinde artık Malatya’da kaçak su sorunlarının hemen tespiti ve müdahalesinin mümkün olacağını ifade etti.

Doğal Afet Arama Kurtarma Geliştirme Eğitimine katılan YG 21 – Kent Konseyi Arama Kurtarma Çalışma Grubu Temsilcisi Murat Bayazit, Belediyenin desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak aldıkları eğitimleri muhtemel deprem ve diğer doğal afetler söz konusu olduğunda kullanacaklarını fakat bu durumları temenni etmediklerini belirtti.

Programın sonunda eğitimlere katılan ve sertifika almaya hak kazanan 160 kişiden 30’una sertifikaları Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından verildikten sonra katılanlara sunulan ikramlarla program sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız