SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Endişe Taşımadık Değil.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:34:45
A- A+ PAYLAŞ

Bostanbaşı Beldesini ziyaret eden AKPMalatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, “Hedefimiz oy almak değil, millete doğru hizmeti götürmek” dedi.

Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz, Bostanbaşı Belde Belediye Başkanı Hasan Aydoğan’ı ziyaret etti. Malatya’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunan Milletvekili Öz, Bostanbaşı Beldesini ziyaret etti. Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan ile bir araya gelen Öz, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

“BELDEDE ADA BAZLI İMAR PLANINI UYGULADIK”

Ziyarette konuşan Bostanbaşı Belediye Başkanı Hasan Aydoğan, “Şehirlerin altyapı ve planlarıyla yaşanılabilir bir şehir olabileceği düşüncesinden hareketle, ilk olarak şehrin planını değiştirmekle işe başladık. Bu kapsamda Türkiye’de önemli şirketlerle görüşerek fikir alışverişinde bulunduk ve belde de ada bazlı imar planını uygulamaya karar verdik. Bu süreçte her ne kadar parsel sahiplerinin tepkisine neden olabileceği görüşü hakim olduysa da bu riski göze aldık ve planı uygulayarak beldeyi adeta şaha kaldırdık” dedi.

 “ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BÜYÜK ÖNEM VERDİK”

Aydoğan, göreve geldikten sonra öncelikli olarak su sorununu çözdüklerini kaydederek, şunları ifade etti: “3 yıl içinde hem şehir planını ve şüyu çalışmasını tamamladık. Hem de inşaatlara ada bazında imar verdik. Biz göreve geldiğimizde Bostanbaş’ının ismini susuz köy koymuşlardı. Öncelikle bu su sorunu çözerek işe başladık. Görevi devraldığımızda 6 bin üç yüz nüfusla başladık. Şuan da 10 bin sınırlarındayız. Aynı suyu içiriyoruz. Beşinci yılımızın içerisindeyiz arıza hariç kimseye su sıkıntısı yaşatmadık. Boştanbaşı’nda kimsenin ayağı toprağa değmiyor. Ya asfalt ya da kilittaş. Bostanbaşı’nda şuana kadar 70 bin metre kare kilitli parke taşı, 75 bin 500 metre kare kaldırım, 18 kilometre sıcak ve soğuk asfalt çalışması, 8 bin metreküp taş duvar, 10 bin metre yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapıldı. Su ve Kanalizasyon çalışmaların da 12 bin metre boru döşemesi yapıldı.”

“ÇEVRE DÜZENLEMESİ İLE BELDEYE AYRI BİR GÖRÜNÜM KAZANDIRDIK”

Aydoğan,“Geçen dört yılda halkımızın en fazla memnuniyet duyduğu hizmetlerimizden biri de yeşil alan düzenlemeleri ve parklarımız olmuştur. Bu kapsamda beldemizde çok kapsamlı üç park yaptık ve üç parkında ihalesini ilana çıkardık. Bostanbaşı’na güzel ve estetik bir görünüm kazandırmak için başlattığımız yol yapım ve çevre düzenleme işini tamamlayarak yine aynı caddelerde yapmış olduğumuz çağdaş ve modern aydınlatma direkleri ile beldemize görsellik olarak ayrı bir görünüm kazandırdık” dedi.

ÖZ: “BAŞBAKANIMIZ EMANETE SAHİP ÇIKTI”

AKP iktidarları döneminde önemli hizmetlerin yapıldığını ifade eden AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “2001 yılında bir hareket başladı. Bir parti kuruldu. Adalet ve Kalkınma Partisi ve bu parti durup dururken kurulmadı. Yıllardan beri çok parti kuruluyor. Ama partilerin ömrü fazla ileriye gitmiyor. Niye Türkiye’de siyasete müdahale eden mekanizmalar her zaman var oldular her zaman dayattılar. Bu dayatmalara karşı duran liderlerin sayısı da çok az kaldı. Ya Menderes gibi idam edildiler, ya da Özal gibi ölümünün ne olduğu meçhul. Milli iradeye sahip çıkan bir siyasi hareketi kurmak kadar onu devam ettirmekte bir cesaret ve sabır ve istikrar ister. Başbakanımız bu emaneti milletten aldıktan sonra her türlü baskıya, provokasyona, iç ve dış tehditlere rağmen milletten almış emanete sonuna kadar sahip çıktı. Biz uzun süre hükümette kalıpta yani kısırlaştırılıp hükümet olmaktansa verimli, onurlu ve dik dururuz biz işi götürürüz dedi. Allah razı olsun bu milletten Başbakanımızın bu zorlu yürüyüşünde her zaman yanında durdunuz. Bu çerçevede en büyük emeği ilçe, belde teşkilatlarımız ve siz değerli kardeşlerimiz sergilediniz” şeklinde konuştu.

“HEDEF OY ALMAK DEĞİL, HEDEF MİLLETE DOĞRU HİZMETİ GÖTÜRMEK”

Öz, AKP olarak tek hedeflerinin millete en doğru hizmeti götürmek olduğuna işaret ederek, “Malatya Büyükşehir oldu. Büyükşehir ne getirecek. İmar bütünlüğünü sağlayacak. İmarlar tek bir elde yapılacak. Malatya’nın imar bütünlüğü Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin imarından geçecek.

Toplu taşıma tek elden yapılacak. Malatya ve 13 ilçenin toplu taşımasından Malatya Büyükşehir Belediyesi sorumlu olacak. İtfaiyeler tek elden Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda olacak. Mezarlık hizmetleri tek elden, içme suyu ve kanalizasyon işleri tel elden yürüyecek. Dolayısıyla büyükşehir büyük yetkilerle donatılmış oldu. Peki, bu işleri yaparken şöyle bir endişe de taşımadık değil taşıdık. Biz büyükşehiri kuruyoruz ve imkanlarını artırıyoruz. İlçelerin imkanlarını artırıyoruz ama kapatılacak beldelerin durumu ne olacak siz öyle bir endişe taşıyabilirsiniz. Peki, Yeşilyurt Belediye başkanı her tarafı bitirdi de Bostanbaşı’na acaba gelebilecek mi? Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı burayla yakından ilgilenecek mi, diye endişe taşıyabilirsiniz. Sadece siz değil Türkiye’de bine yakın belde belediyesi mahalleye dönüştürülecek. Hem büyükşehirin, hem ilçenin internet alanına girmiş olacak. Bunu büyükşehir ve ilçe belediye başkanımız yerine getirecek. Ama ola ki bir gevşeme gösterecek. Biz bunu o belediye başkanlarının inisiyatifine bırakmadık. Çıkardığımız büyükşehir beledi kanununa bir madde ekledik. Bu belediyeler bütçesinin yüzde onunu her yıl 10 yıl süreyle beldeden mahalleye dönüştürülen veya köyden mahalleye dönüştürülen yerlerde kullanmak zorundadır dedik. O bütçenin yüzde onunu buralarda kullanmak zorunda. Denildi ki, “Siz binlerce belediyeleri kapatıyorsunuz.” Belde belediyelerini mahalleye dönüştürüyorsunuz. “Siyaset var, seçim var kaybedersiniz.” Ama AK Parti’nin bir düsturu var Başbakanımızın bir ilkesi var. Bu ülke kazansın, Bostanbaşı kazansın, Yeşilyurt kazansın, Malatya kazansın gerekirse AK Parti kaybetsin. Bunu gönülden söylüyorum. Biz bunu Başbakanımızın şahsında hedef oy almak değil, hedef millete doğru hizmetler yapmak, milletin onurunu, şerefini, hasiyetini en iyi bir şekilde taşıyacak ortam oluşturmak. İz bunları yapalım taktiri milletimiz verir. Biz şöyle yaparsak daha fazla oy alırız düşüncesine girmedik. Çünkü o mantaliteyi yapanların geçmişi belli ortada ülkeyi bu hale getirdiler. Dolayısıyla ilk etapta birileri gönül koyabilir ama ben inanıyorum ki büyükşehir seçimleri ile beraber Malatya’daki insanlarımız, Bostanbaşı’ndaki kardeşlerimiz ne iyi olmuşta büyükşehir olmuşuz diyeceklerdir” ifadelerini kullandı. 

Ziyarette AKP Malatya İl Başkan Vekili Hakan Kahtalı, İl Başkan Yardımcısı Aynur Oğuzhan ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı. 

ARAPGİR'DE..

Öz, beraberindeki partililerle birlikte Arapgir ilçesinde de çeşitli ziyaretlerde bulundu. 

Milletvekili Öz, “Arapgir-Bostancık Yolu konusunda Valimizle görüştük, Özel İdare’den de teklif edildi. Arapgir-Bostancık, Pütürge-Nohutlu, Kale-Aluçlu ile birlikte toplam 4 yolun tamamlanması için 3.5 milyon TL kaynağa ihtiyaç var. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile Maliye’ye intikal ettirdik. 3.5 milyon TL tutarında ek ödenek gelirse bu yolların asfaltı yapılacak. Büyükşehir ile birlikte köy yollarının yapımını artık büyükşehir ile birlikte Arapgir Belediyesi yapacak. Şöyle bir şey diyebilirsiniz; ‘Ya Arapgir Belediyesi işi kurtuldu da gelip buraya mı bakacak veya Malatya Büyükşehir Belediyesi her yeri bitirdi de buraya mı gelip bakacak’ diyebilirsiniz. Böyle bir sıkıntı yaşanmaması için Büyükşehir Kanunu’nu çıkarken kanuna bir madde ekledik. Dedik ki, ‘İlçe ve Büyükşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüştürülen yerlerin ihtiyaçlarını karşılamak için gönderilen bütçelerin en az yüzde 10’unu buralara kullanmak zorundadır. Partimizi sevsin sevmesin, hiç önemli değil. Oy versin vermesin, hiç önemli değil. Yeter ki bu vatanı sevsin. Bu vatanla ilgili olumlu düşünen herkese bağrımız ve gönlümüz açık. Bunu net olarak söylüyorum” diye konuştu.

HACI BEKTAŞ VELİ HAFTASI MESAJI..

Bu arada milletvekili Öz, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Günü ve Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Hacı Bektaş-ı Veli çağları aşan yaşamıyla, eserleriyle ve öğütleriyle medeniyet ve kültürümüzü biçimlendiren önemli gönül erlerimiz arasındadır. Hünkar; dostluğu, kardeşliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve hoşgörüyü temel alan fikirleriyle on üçüncü yüzyıldan bu yana insanlığa ışık tutmaktadır. 

Bu topraklarda farklı din, dil ve kültüre mensup insanların yüzyıllarca bir arada kardeşçe yaşamasında insanın ve adaletin kutsallığına çok önem veren Hacı Bektaş-ı Veli öğretisinin ayrı bir yeri vardır. Hacı Bektaş Velî’nin “İncinsen de incitme” sözü onun hoşgörü anlayışını fazlasıyla yansıtmaktadır.

“Ayağa kalkarsan hizmet amacıyla kalk, eğer konuşacaksan, hikmet ile konuş ve oturacağın zaman, saygı ile otur” sözleri ile nifak ve küfre karşı durmuş; 'yolumuz, ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur' sözleri ve “gelin canlar bir olalım”, “bir olalım, iri olalım, diri olalım” sözleriyle kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vurgu yapmıştır.

Ülkemizin demokratikleşme sürecinde, çözüm sürecinde, temel hak ve hürriyetlerin geliştirilmesinde, yeni anayasa çalışmalarında Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Yunus Emre, Ahmet Yesevi gibi büyüklerimizin fikirlerinden ziyadesiyle istifade etmek durumundayız.

Dünyanın bir çok yerinde insanlık onuruna yakışmayan sahnelerin yaşandığı, kan ve gözyaşının hakim olduğu günümüzde insanlığın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretilerini daha iyi anlamaya ve hayata geçirmeye ihtiyacı olduğu aşikardır.

Bu duygu ve düşüncelerle büyük mutasavvıf ve inanç önderi Hacı Bektaş-ı Veliyi rahmetle anıyor, anma günü ve haftası dolayısıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız