SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Endişelenecek Bir Durum Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un 31 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan kongresi öncesinde Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın ve kulüp başkanı İlhan Kavuk, Valilikte biraraya gelerek bir değerlendirme yaptılar. Daha önce yeniden aday olmayacağını açıklayan Kavuk'u ikna etmeye yönelik olduğu değerlendirilen toplantıdan sonra Vali, Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı değerlendirmelerde bulundular.

"DEĞERLENDİRME YAPTIK.."
Valilikteki görüşmeden sonra Vali Daşöz, bir açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Vali, "Bildiğiniz gibi hafta sonunda kongresi var.Kamuoyundaki gelişmeleri biliyorsunuz. En son dün ve bugün, belediye başkanımız, Yeşilyurt belediye başkanımız ve Malatyaspor kulüp başkanı İlhan beyle değerlendirmeler yaptık. Şu an için hepimiz daha umutluyuz. Her hangi endişelenecek bir durum yok. Öyle tahmin ediyorum ki belki kongrenin tarihi ertelenebilir. Sonuçta daha güçlü bir yönetimin ortaya çıkacağına biz inanıyoruz. Umutsuz olmak için her hangi bir sebep görmüyoruz. Çünkü bütün arkadaşlarımız aynı görüşte. Geleceğe yönelik olarak paralel değerlendirmeler içinde. Bu da bizim umutlarımızı çok artırmıştır. Şu an için sadece bunları söylemek istiyorum."dedi.

Vali, "Adaylar var mı?" sorusu üzerine de, "Adayları bilmiyoruz, şu ana kadar resmi olarak ortaya çıkan birisi yok. Halen kulüp başkanımız görevine devam ediyor , bir yönetim var. Sonuçta kongrede her şey ortaya çıkacak. Ama şunu söyleyebilirim, daha güçlü bir yönetiminin oluşması hepimizin en büyük dileği. Belki mevcut yönetimde bazı değişiklikler olabilir ama Malatya biliyorsunuz çok geniş insan potansiyelini sahip bir il. Dolayısıyla, temenniniz ve arzumuz o. Daha güçlü bir yönetimin çıkmasıdır. Dediğim gibi belki bir erteleme daha yapabilir kulüp yönetimi ama, sonucunda yani iyi bir sonuç elde edebileceğine inanıyorum." diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI..
Belediye Başkanı Akın da şunları söyledi:

"Her kongre arefesinde böyle süreç yaşanıyor. Bazı beklentiler oluyor, bazı tedirginlikler oluyor. Ama Neticede Malatyaspor kulübü kongresini yaparak hizmetine devam ediyor. Yeni böyle bir süreçten geçiyoruz. Ben Malatya halkının Malatyaspor’a sahip çıkacağına, onların manevi destekleriyle ve maddi katkılarıyla Malatyaspor’un daha iyi günlere gideceğine inanıyorum."

Akın, "İlhan Kavuk ile görüşmenizden sonra kendisi aday olmayacağını açıkladı. Neler diyeceksiniz?" şeklindeki bir soru üzerine de "Şu anda her hangi bir arkadaşımızın aday olup olmaması noktasında her hangi bir açıklamasına ben direkt olarak muhatap olmadım. Ancak İlhan başka ne takdir eder bilmiyorum. İlhan başkan çok büyük sıkıntılar içerisindeki kulübümüzü almış ve ligde kalmayı temin etmiş, başarmış bir kulüp başkanımızdır. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Malatyaspor’a emeği geçen bütün hemşehrilerimizi teşekkür ediyorum. Kongre günü kimlerin aday olup olmayacağını hep birlikte yaşayacağız."yanıtını verdi.

KAVUK'UN AÇIKLAMASI..
Malatyaspor Başkanı İlhan Kavuk ise, toplantıdan sonra soruları yanıtlarken, "“Daha uzun vadeli düşünmek lazım. Toplantıda bunun için istişaresini yaptık. Bu dönem bizim de kendi işlerimizde gerçekten yoğunluğumuz dolayısıyla aday olmadığımızı açıklamıştım, zaten. Bunları tekrar bir değerlendirelim anlamında bize bir öneri yaptılar. Arkadaşlarla oturup konuşacağız. Neler yapabiliriz? Yamapaz mıyız? Bütçe ne kadar olur? Ona göre bakacağız.

Kimsenin kimseye bir art niyeti yok. Ne sayın Valimin, ne belediye başkanımızın, en ufak bir sıkıntımız yok. Biz sadece işin çözüm noktalarındaki sıkıntıları nasıl çözebiliriz diye. Onlar için konuşuyoruz. Projelerin, daha uzun vadede neler yapılmasını konuşuyoruz. Ondan kaynaklanan sorunları aşmaya çalışıyoruz.

Ben biraz süre istedim, o süre içerisinde değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Bu toplantıdan sonra Vali, Belediye Başkanı ve Malatyaspor Başkanı "Halk Yürüyüşü"ne katılarak, beraber yürüdüler.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız