SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Endişelerimiz Var'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:18:42
'Endişelerimiz Var'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasını istiyoruz, ancak bazı endişelerimiz var” diyerek, Karaman’daki maden faciası nedeniyle CHP olarak Cumhuriyet Bayramı eğlence programlarını iptal ettiklerini bildirdi. 

Partisinin, Malatya’da Atatürk Anıtı’na Cumhuriyet Bayramı nedeniyle çelenk koymasından sonra burada basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevaplandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maalesef 19 Mayıs’ta da Soma hadisesi yaşanmıştı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayamamıştık. Bugün de dün Karaman Ermenek’te yaşanan olay nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri olarak bütün eğlenceli programları iptal ettiğimizi söylemek istiyorum. Meşaleli yürüyüşlerimiz olacak. Türkiye’nin her yerinde meydanlarda olacağız. Hem Ermenek’teki insanlarımız için dua edeceğiz hem de cumhuriyeti kutlayacağız” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, çözüm süreci ile ilgili de şunlar belirtti: “Hükümetin kimle görüştüğünü bilmiyoruz. Maalesef hükümet Türkiye’de siyasi partileri muhatap almıyor. Bugün Başbakan’ın da açıkladığı gibi hükümetin muhatabı, konuştuğu, görüş alışverişinde bulunduğu Kandil diğeri İmralı. Bunları söylemekten çekiniyor. Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın görüştüğü birinci muhatap Abdullah Öcalan. Diğeri Cemil Bayık, Murat Karayılan ile görüşüyor ve bunları açıkçası ifade ediyorlar ama isim söylemiyorlar. HDP’yi terör örgütü olarak görüyor ama PKK’nın başındaki insanlarla görüşmeye devam ediyor. Tam bir tezat içerisinde. Hiçbir siyasi partinin bilmediği, bizim de bilmediğimiz hangi görüşmelerin olduğu, ne tür pazarlıkların yapıldığını biz de bilmiyoruz. Sadece biz de basından, kamuoyundan duyduklarımızla yetiniyoruz. Ben umarım bu süreçte bir geri dönüşüm olmaz. Biz insanların birbirini öldürmemesini, kan akmamasını çok önemli bir gelişme olarak biliyoruz. Ama bu süreçte bizim kuşkularımız var. Bu süreç mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde değerlendirilmeli. Mecliste mutlaka komisyonlar kurulmalı. Maalesef hükümet, Başbakan, MİT Başkanı dışında bunu kimse bilmiyor. AKP bu işte bir algı operasyonu yürütüyor. Bildiğiniz gibi bir taraftan İmralı’daki cezaevi koşullarını İçişleri Bakanı düzelteceğiz diyor, Cumhurbaşkanı öyle bir şey olmaz diyor. Bülent Arınç farklı konuşuyor, hükümet sözcüsü farklı konuşuyor, Cumhurbaşkanı, Başbakan farklı konuşuyor. Biz hangisine inanacağız. Evvel gün 3 insanımız sokak ortasında şehit edildi ve biz bu konuda hükümetin tavrını merak ediyoruz. Hükümetin ne söylediği belli değil, her kafadan bir ses çıkıyor. Ve bunu bilerek yapıyor. Birisi iyiyi oynuyor, birisi kötüyü oynuyor. Burada bir tiyatro oynuyorlar. Maalesef birileri de bunu seyrediyor.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız