SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enerji Bakanı Yıldız'a Yumruklu Saldırı

A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya'nın Kayseri'deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Şehit Yüzbaşı Çetinkaya için Hunat Camii'nde düzenlenen törene ailesi, yakınları, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral M. Emin Alpman, Kayseri Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, Vali Mevlüt Bilici, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askeri ve sivil protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Şaban İşlek'in kıldırdığı cenaze namazının ardında Çetinkaya'nın naaşı, bir süre askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Bu sırada bazı vatandaşlar ile terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

İki bakan cenaze namazının ardından Hunat Camisinden ayrılarak Valiliğe gitti.

Ardından Bakan Atalay Valilikte kalırken, Bakan Yıldız Garnizon şehitliği'ne geçti.

Askeri kortej eşliğinde Garnizon Şehitliği'ne kadar taşınan şehidin naaşı burada toprağa verildi. Kortejin şehitliğe yürüyüşü sırasında da bazı vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine slogan attılar.

Çetinkaya'nın güçlükle ayakta duran annesi Tülay ile eşi Şelale Çetinkaya'yı kadın astsubaylar teselli etmeye çalıştı. Şelale Çetinkaya'nın metanetli tavırları dikkat çekti.

Cenazenin defin işlemi sonrasında, kalabalık dağılırken beden eğitimi öğretmeni olduğu öğrenilen ve üzerinde sarı renkli mont olan bir kişi, kalabalığı yararak Bakan Yıldız'a yumruk attı.

Ardından korumalar tarafından gözaltına alındı.

Daha sonra Yıldız, mezarlıktaki anıevine götürüldü. Yıldız'a ilk müdahaleyi Erciyes Üniversitesi Hayrettin Keleştemur ile İl Sağlık Müdürü Kadir Çetinkara yaptı.

Burnuna aldığı darbeyle yaralanan Bakan Yıldız, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şırnak'ın Balveren beldesindeki Milli Taburu'ndan çıkan jandarmaya ait sivil minibüse, 14 Nisanda Balveren beldesi ile Geçitboyu köyü arasında yapılan silahlı saldırıda, Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya ile minibüste bulunan iki er yaralanmıştı. Durumu ağır olan Çetinkaya, önce Diyarbakır'a buradan da ambulans helikopterle Ankara GATA'ya sevk edilmişti.

Çetinkaya daha sonra hastanede yaşamını yitirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız