SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Enerji Bir Adım Önde Olmalı"

A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye siyasi istikrarıyla birlikte 2023 hedefini ortaya koyduğunu belirten TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, bu projenin en önemli destekçisinin enerji sektörü olduğunu belirtti. Fındıklı, bu süreçte enerji sektörünün üretim ekonomisinin bir adım önünde gitmesi gerektiğini söyledi.
 
Dünyada ve Türkiye'de elektrik üretimine ilişkin çok çeşitli konuların tartışıldığı "2011 Uluslararası Elektrik Zirvesi" Ankara Sheraton Otel'de başladı. Kongreye yerli ve yabancı enerji firması yetkililerin yanı sıra bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kongrede konuşan Fındıklı, enerji sektörüyle ilgili değerlendirme yaparak enerji sektöründen ne beklediklerini ve enerji sektörüne ne verebileceklerini anlattı. 
 
Malatya Milletvekili Fındıklı, Türkiye'nin siyasi istikrarıyla birlikte 2023 hedefini ortaya koyduğunu ve 2023 hedefi doğrultusunda 1 trilyon dolara yakın ticaret hacmine ulaşmayı ve 500 milyar dolara yakın ihracat hedefini belirlediklerini söyledi. 2023 hedefinde üretim ekonomisinin canlandırılması, dünyayla rekabet edebilir düzeye getirilmesi gerektiğini ifade eden Fındıklı, "Bu projenin en büyük destekçisi enerji sektörümüzdür. Biz bu hedeflere yürürken enerji sektörümüz üretim ekonomisinin bir adım önünde devam etmek zorunda. Dolayısıyla bu üretimi sağlamak için üreticilerimiz, rekabet edebilir bir güce kavuşabilecek enerji maliyetleriyle ve yerli enerji kaynaklarıyla desteklenmesi gerekiyor" dedi. 
 
Komisyon olarak enerji sektöründen beklentilerini sıralayan Fındıklı, "Piyasa ekonomisiyle kalkınmak ve enerji piyasasını serbest piyasa olarak şekillendirmek, gerekirse İstanbul'un ilerde enerji borsasına kavuşmasını hatta Avrupa'nın en önemli merkezlerden birisi olmasını bekliyoruz" diye konuştu. 
 
Enerji sektöründen beklentilerini söyledikten sonra enerji sektörüne neler verebileceklerini anlatan Fındıklı, "500 milyar ihracat hedefine ulaşacaksak üreticilerimizin bizden beklediği ucuz enerji, girdi maliyetlerin belli düzeyde olması sağlanmaya çalışılacak. Bizim yapacağımız şey taleple arzın kesiştiği optimum noktayı yakalamak ve bu sürece kadar hükümet olarak desteklerimizi sürdürmek. Bizim komisyonumuz sizlerle aynı masada oturabileceğimiz aynı masada konuşabileceğimiz platformdur. Bütün
problemleri görüşmek üzere bize başvurabilirsiniz, kapımız sizlere sonuna kadar açıktır" dedi. 
 
Bu arada Fındıklı'ya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli tarafından plaket verildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız