SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enerji Güneş'ten

A- A+ PAYLAŞ

500 kişi kapasiteli Güneş Enerjili Çadır Kent'in tanıtımı yapıldı. Mevsimlik tarım işçilerinin sosyal ve çalışma hayatlarının iyileştirilmesi kapsamında, Tepeköy'de Çadır Kent yapıldığını belirten Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, bu konuda Başbakanlık genelgesi olduğunu da ifade etti.

Toplam maliyeti 1 milyon 164 bin TL olduğu belirtilen Çadır Kent'in, Temmuz ve Ağustos aylarında, özellikte Adıyaman, Şanlıurfa, Bingöl ve Muş illerinden gelen tarım işçileri için yapıldığı bildirdi.

Çadır Kent'in tanıtımına Vali Yardımcısı Becel'in yanı sıra, Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Türksoy, Topsöğüt Belediye Başkanı Emin Paşahan, İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik'te katıldı.

 

Tepeköy'e 500 kişilik Çadır Kent yapıldığını söyleyen Becel, Darende ilçesi Yeniköy'e 400 ve Akçadağ ilçesi merkezine de 400 kişilik Çadır kent yapılacağını bildirdi.
İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Sezik ise, teknik bilgi verip, tuvalet ve banyo ile kalacakları yerleri bulunan Çadır Kent'in enerjisinin ise güneş enerjisi ile sağlandığını ifade edip, Tepeköy ve Akçadağ'da yapılan çalışmaların kayısı işçilerine yönelik olduğunu, Darende ilçesi Yeniköy'deki çalışmanın da nohut ve mercimek işçilerine yönelik olduğunu söyledi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız