SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Enerji Potansiyeli İki Katı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:48:02
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Genç MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret etti. 

Genç MÜSİAD Malatya Şubesi’ni ziyaret eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, Genç MÜSİAD üyeleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Ziyarette konuşan Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Barış Yılmaz, Genç MÜSİAD Malatya Şubesi olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla bir panel hazırlığı içerisinde olduklarını belirtti. Başkan Yılmaz, “Bugün bu konu üzerinde istişare etmek üzere Alican Bozkurt ve ekibiyle bir araya geldik. Son günlerde Türkiye olarak Rusya ile yaşadığımız krize baktığımızda, enerji için bu kadar Rusya’ya bağımlıyken bölgede etki sahibi olamayız. Alternatif olarak düşünülen nükleer enerjide de adres Rusya. Acilen bunlara çözüm bulmalı ve güneş enerjisi, rüzgar enerjisi gibi kendi öz kaynaklarımıza yönelmeli, bunu devlet politikası haline getirmeliyiz. Kesinlikle Rusya krizi fırsata çevrilmelidir. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut çöp alanında 410 bin metrekare alana kurulan saatte 2,2 mW elektrik üreterek yaklaşık 10 bin konutun günlük enerji ihtiyacını karşılayan Çöp Gaz Elektrik Üretim Santrali de bu işin adımlarından bir tanesi. Büyük ölçekte baktığımızda Türkiye, yılda tüketilen elektriğin iki mislini rüzgardan elde etme potansiyeline sahip bir ülke. Güneş enerjisinde ise Türkiye’nin, güneş enerjisi potansiyeli Almanya’nın 2 katı, ancak ülkenin güneşten elde edilen enerji miktarı Almanya’nın 16’da 1’i kadar. Elektriğimizin yüzde 45,5’unu ithal, yüzde 54,5’ini de yerli kaynaklarla üretiyoruz. 2015 Eylül sonu itibarıyla elektrik üretimimizin yüzde 66,9’u termik santrallerden, yüzde 27,5’i hidroelektrik santrallerden, yüzde 5,5’i de diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı. Bizler de Genç MÜSİAD olarak ülkenin hem gençleri hem de iş adamları olarak yenilenebilir enerji ile ilgili girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

Malatya Entegre Çevre Projesi ile ilgili bir sunum yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, yapacakları yeni projeler ile ilgili de istişarelerde bulunduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız