SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enerji Tasarrufu Anlatıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:06
Enerji Tasarrufu Anlatıldı
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Şahin Özmarasalı, “Bulaşık ve çamaşır makineleri tam dolu iken çalıştırılmalıdır” dedi.

Malatya Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, enerji tasarrufu seminerleri kapsamında Semerkant Vakfı Yaz Okulu öğrencilerine ‘Enerji Tasarrufu, Verimliliği ve Çevre Duyarlılığı’ konulu seminer düzenledi.

Şehit Kemal Özalpler İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa, Semerkant Yaz Okulu öğrencileri ve idarecileri katıldı.

Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Temsilcisi Şahin Özmarasalı tarafından verilen seminerde öğrenciler slayt ve film gösterileri eşliğinde yapılan sunum sonunda sorular da cevaplandırıldı.

Özmarasalı, öncelikle öğrencilere enerji kaynaklarının çeşitleri, tabiatta oluşum süreci ile ilgili bilgiler aktardı. Enerji üretiminde kullanılan hammaddelerin büyük bir kısmının yurt dışından ithal ettiğimizi vurgulayan Özmarasalı, her türlü israfı terk etmemiz gerektiğini belirtti. Günlük yaşantımızda enerjiyi bilinçsizce kullandığımızı söyleyen Özmarasalı, “Enerji verimliliği; yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltmaktır” dedi.

Çocuklara enerji tasarrufu konusunda tüyolar da veren Şahin Özmarasalı, bulaşık ve çamaşır makinelerinin tam dolu iken çalıştırılması, yemeklerin sıcakken buzdolabına konulmaması, kullanılan elektrikli cihazların ana kumandalarının kapatılması, diş fırçalarken suyun boşa harcanmaması konularında bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız