SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enerji Veren Besinler

A- A+ PAYLAŞ

Kolayca ulaşabildiğiniz bu besinleri doğru oranda tüketirseniz yorgunluk hissiniz azalacak..

Limon Heycanlandırır…

Uzmanlar, fındığın içeriğindeki omega-3 yağ asit içeriği nedeni ile cinsel gücü arttıran en önemli kuruyemişler arasında yer aldığını, kırmızı biberin de içeriğinden dolayı sağladığı acılık ile enerjiyi artırarak, beynin endorfin hormonunu salgılanmasına yol açarak, mutluluk ve cinsel isteği arttırdığını belirtiyor.

Kuru Üzüm ve Yoğurt

Kuru üzüm az yağlı, düşük kolesterollü ve az sodyum içeren, potasyumi fosfor, bakır ve demşr açısından zengin son derece sağlıklı bir besindir. Az yağlı yoğurtla karıştırılp yendiğinde, riboflavin (B2 vitamini), B12 vitamini ve günlük kalsiyum ihtiyacınızın yüzde 20 ila 40'ını almış olursunuz. Kalsiyum, güçlü kemikler ve dişler için gerekli olduğu kadar, kalbin ve diğer kasların fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için de gereklidir.

Şeftali

Taze olan her meyva, özellikle de şeftali, elma, portakal ve çilek gibi çekirdekli ve kabuklu olanlar lif ve vitamin açısından çok zengindir. Yazın bol miktarda lif, niasin (B3 vitamini), potasyum, beta karoten, A vitamini ve günlük önerilen C vitamininin yüzde 20'sini almak için şeftaliyi tercih etmekte fayda var. Niasin, hücre dokusu gelişimi için enerji temin etmede önemlidir.

Süt

Bir bardak süt günlük kalsiyum ihtiyacınızın üçte birini karşılar. Bu, sizin kuvvetli kemik ve dişlere sahip olmanız için çok önemli. Kalsiyumu zenginleştirilmiş bir diyet; hipertansiyon, kalın bağırsak ve göğüs kanseri gibi hastalıklara yakalanma riskinizi azaltır. Süt;D, A, B12 ve B2 gibi vitaminler açısından oldukça zengin bir besin kaynağı.

Brokoli, lahana, karnabahar

Çok az kalorili ve besin deposu olan bu sebzeler, beta karoten, lif, A ve C vitaminleri içerirler. Tüm bunlar kalp hastalıklarına ve bazı kanser çeşitlerine yakalanma riskinizi azaltır. Çiğ olarak ya da buharda hafif pişirerek yemeye çalışın.

Muz

100 gramı 85 kalori içeren muz; lifler, potasyum, B6 ve C vitamini açısından iyi bir besin kaynağı. Potasyum, vücudumuzdaki kan basıncını düzenleyen bir mineraldir ve kas fonksiyonları için çok önemlidir.

Portakal Suyu

C vitamini, potasyum ve folik asit deposudur. Bir bardak portakal suyu ile günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamı karşılanır.

Patates

Potasyum, lif ve C vitamini gibi harika besin kaynakları içerir. Patateste ayrıca, beta karoten gibi kanserle savaşmamıza yardımcı olan antioksidanlar da bulunur.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız