SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Enerji Verimliliği Artırılıyor

0
Güncellendi - 2018-01-02 14:54:20
Enerji Verimliliği Artırılıyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından, depolarda enerji verimliliğini arttırmak için depoları besleyen kaynaklardaki pompalar yenileniyor.

Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “ Depoların bakım onarım işlemleri sağlık açısından öneminin farkındayız. Bu nedenle depoların temizlenmesi, klorlanması gibi işlemleri yapıyoruz. Bunun yanı sıra depolarımızı besleyen kaynaklarımız (sondajlar, kesonlar, terfi merkezleri vs.) da bulunan pompalardaki verimlilik çalışmaları sonucu depolardaki kullanım ömrünü tamamlamış pompaları paslanmaz çelik pompalarla değiştiriyoruz. Böylece vatandaşlarımızın temiz ve kaliteli su içmesini sağlıyoruz.  Ekiplerimizin gerçekleştirdiği hummalı çalışmalar sonucunda 3 yıl içinde 863 adet pompa arızasına, 2833 adet elektrik arızasına ve 1638 adet mekanik arızaya müdahale edildi. Enerji verimliliği çalışması için 93 adet depomuzun paslanmaz çelik pompalarla yeniledik.  Depolarımızı besleyen kaynaklarımızdaki pompalarda yapmış olduğumuz verimlilik çalışmalarıyla 2017 yılında 609 bin 120 TL enerji tasarrufu elde ettik. Pompa yenileme çalışmalarımızın sonunda son 3 yıldır tasarruf ettiğimiz enerji miktarını 505 kWh olarak tespit ettik. Depolarımızı besleyen kaynaklarımızdaki pompa yenileme çalışmalarımız ile enerji tasarrufu sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın temiz suya kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Malatya merkez ve ilçelerinde özveriyle çalışmalar gerçekleştiren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

(Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız